Davor Skeledžija

Radimo čestitku HZZO-u i Povjerenstvu – pomozite!

09/12/2018

Dolaze Božić i Nova Godina, vrijeme da vidimo što smo učinili prošle godine, te odlučimo što ćemo sa sljedećom. To isto će napraviti ekipa u HZZO-u, kao i njihovo Povjerenstvo za lijekove.

HZZO je napravio i puno toga dobrog: nama tip 1 su dozvolili da provedemo Svjetski dan dijabetesa 14.11.2017. u uvjerenju da samo konačno razvijena i stabilna zemlja Europske Unije. Od novosti imali smo Libre, Enlite i FIASP; imali smo sve osim jednog inzulina bez doplate. Hvala im što su šutjeli i dozvolili da nam svjetski dan dijabetesa bude možda jedna naših najljepših godišnjica ikad do sada.


Idemo i mi učiniti nešto za njih,
idemo im poslati lijepu čestitku povodom Božića i Nove Godine, onakvu kakvu možda neće dobiti više nikad u životu. Idemo dobrim djelom na loše djelo. Znam da mnogima nije do toga, ali ipak pomozite! Pošaljite nam što prije na [email protected] svoju sliku ili svog djeteta sa inzulinom koji vam život znači. Dakle na slici treba biti osoba i nešto što asocira na dijabetes, po mogućnosti inzulin. Stari i mladi, svi su pozvani jer dijabetes ne bira. Složit ćemo upečatljivu video čestitku i podsjetiti da iza brojki žive ljudska bića o čijim životima odlučuju.

Zajedno smo jači.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: