Davor Skeledžija

Službeno - Dexcom G6 dolazi u Sloveniju!

19/04/2021

Prije točno 7 godina sam od tvrtke Roche dobio na testiranje Dexcom G4 i zaputio se na stres test u Maroko, putopis je ovdje. Već tada je Dexcom bio prisutan u Sloveniji, a mislili smo onomad da će začas i u Hrvatsku.

Dexcom G4 u Maroku prije 7 godina

Posljednja dostupna generacija Dexcom senzora će u svibnju ove godine biti dostupna u Republici Sloveniji!

Riječ je o Dexcom G6 senzorima čija je najvažnija osobina da korisnik sam može birati želi li ih kalibrirati krvlju ili želi koristiti tvorničku kalibraciju (kao Libre). Kalibracija krvlju krije prednosti, ali i opasnosti – stoga je ovakva mogućnost odabira dobrodošla. Detaljni osvrt na Dexcom G6 potražite u tekstu Dexcom generacija 6 – detaljan osvrt.

Zastupništvo za Dexcom u Sloveniji od tvrtke Roche Slovenija polako preuzima Dexcom glavom i bradom. Svi koji su koristili Dexcom sigurno poznaju tetu Metku iz Roche Slovenija, empatičnu i iskusnu stručnjakinju koja je uvijek bila na usluzi pacijentima. Hvala na svemu! 😊

Pacijenti će eventualne probleme sa Dexcom G6 kao i garancijsku zamjenu rješavati direktno s Dexcomom. Iako je Metka iz Roche-a bila uvijek iznimno efikasna, iskustva su da svoja prava pacijenti lakše ostvare kada ih potražuju direktno od proizvođača.

Aktivno od 3.5.2021.

Podrška Dexcom Slovenija. Aktivno od 3.5.2021.

Slovenci su nedavno napravili još jedan ogroman napredak: trenutno najnaprednija inzulinska pumpa 780G je sada u potpunosti pokrivena zdravstvenim osiguranjem! O njoj je već bilo puno tekstova na ovom portalu, a svima koji su doprinijeli tom uspjehu – šaljemo iskrene čestitke uz ljubomorni uzdah 😊

Libre je u Sloveniji dostupan isključivo putem tvrtke Sanolabor, sistem je isti kao u Hrvatskoj s Bontech-om. Dexcom G6 će u Sloveniji biti dostupan putem distribucijskog kanala veletrgovaca u svim zainteresiranim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Dexcom G6

Osim toga, važno je napomenuti da su donekle olakšani preduvjeti koje pacijenti moraju ispuniti da bi se dočepali ove vrijedne tehnologije preko slovenskog osiguranja.

Zna li Dexcom gdje je Hrvatska?

Za sada samo mogu potvrditi da znaju i to vrlo dobro. Kada i kako dolaze u Lijepu Našu - ćete prvo moći čitati na ovom portalu.

Sretno nam bilo

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: