Davor Skeledžija

RockTape - vrhunski proizvodi za zaštitu senzora od odljepljivanja!

05/07/2021

Do sada je većina nas već bila na moru, ako ne onda smo se barem sreli s problemom otpadanja senzora zbog visoke temperature, a možda smo ga odvalili i vratima od frižidera u gluho doba noći.

Osobno sam taj problem rješavao kupnjom kineziološke (samoljepljive i rastezljive) trake po različitim ljekarnama. Neke su solidno držale senzore i infuzijske setove, a većina je bila katastrofa..

Ako ste se susreli sa problemom otpadanja senzora bilo zbog odljepljivanja ili odvaljivanja o štok, razveselit će vas informacija o novoj ponudi najboljih svjetskih proizvoda kod tvrtke Bauerfeind!

Nije ovdje riječ samo o zaštiti novih Medtrum TouchCare senzora, već je s ovom opremom moguće odlično zaštititi Libre, Medtronic, Dexcom senzore, pa čak i infuzijske setove za inzulinsku pumpu.

Trenutno su u ponudi tri različite RockTape trake u boji kože, ali i originalne svjetski poznate SKIN TAC ljepljive maramice. Ako Vam se ne da rezati i obljepljivati senzore, možda da pokušate kožu namazati ovim maramicama prije apliciranja senzora i nema više otpadanja. Kako kome više odgovara.

Krenimo redom: U ponudi su tri vrste kinezioloških RockTape traka:

1) „Nježnica“ – RockTape RX – 119kn

Riječ je o kineziološkoj traci za nježnu dječju kožu, kao i za osjetljive odrasle. Kemijski sastav ljepila je takav da traka i dalje čvrsto prianja na kožu, ali su šanse za alergiju i iritaciju kože gotovo nepostojeće. RX tape je široka 5 cm i 5 metara duga.

RockTape RX

RockTape RX

RX je moguće naručiti na Bauerfeind webshopu na ovom linku po cijeni od 119kn ili kupiti fizički u trgovini spomenutoj na istom linku. 

2) „Neraskidiva vodena zvjer“ – Rocktape H20 – 119kn

Za sve koji puno vremena borave u vodi, bave se kontaktnim sportom ili jednostavno žele maksimalnu čvrstoću ljepila – H20 je kao naručena za njih. Osim što je čvršća i opakija, jednako kao i RX – duga je 5 metara, široka 5 cm te jednako košta.

RockTape H20

RockTape H20

H2O je moguće naručiti na webshopu na ovom linku po cijeni od 119kn ili u trgovini spomenutoj na istom linku.

2) „Široooka i čvrsta“ – Mini Big Daddy – 239kn

Ukoliko smatrate da vam klasična širina kineziološke trake nije dovoljna, onda je za vas Big Daddy traka dvostruke širine. Konkretno široka je 10 cm umjesto 5 cm, a srećom nije duplo skuplja 😊. Dužina je identična - 5 metara. Mnogi, uključujući i mene – redovno preko senzora lijepe dvije trake da bi bila šira, ovo ubrzava i pojednostavljuje cijeli proces.

RockTape Mini Big Daddy

RockTape Mini Big Daddy

Big Daddy je moguće naručiti na webshopu na ovom linku po cijeni od 239kn ili u trgovini spomenutoj na istom linku (te uštedjeti na troškovima poštarine).

SKIN TAC maramice – 5,78kn

Ukoliko vam se ne da gnjaviti s rezanjem kineziološke trake, ove maramice su puno jednostavnije rješenje. Samo maramicom premažete kožu na mjestu gdje ćete zalijepiti senzor i potom ga zalijepite. SKIN TAC je svjetski vrlo ugledan brend sada dostupan u Hrvatskoj putem istog distributera, tvrtke Bauerfeind.

Cijena od 5,78kn po maramici možda izgleda puno, ali ako znamo da većina senzora traje 14 dana - možda i nije previše, a govori u prilog da je riječ o kvalitetnom proizvodu. Da ne govorimo da bi vas mogao poštedjeti zivkanja i pokušaja ostvarivanja prava na garanciju na senzor zbog nestašnog štoka od vrata ili spontanog skoka u more i odvaljivanja senzora.

SKIN TAC

SKIN TAC

Kao što piše na Bauerfeind web site-u, Skin Tac ljepljive barijerne maramice imaju dvije glavne namjene:

  1. pružaju ljepljivu površinu na koju možete lako pričvrstiti sve obloge ili trake
  2. pružaju učinkovitu prepreku između vaše kože i obloga, čime ovaj proizvod stvara barijeru tj. zaštitni sloj koji sprječava kontakt s kožom.

(Kako biste bili maksimalno sigurni, predlažem da maramicom ne premažete cijelu površinu kože, tj. da ostavite  malo prostora na sredini gdje će senzor probiti kožu)

Zaključak

Nedavno je na ovom portalu bilo riječi o webshopu gdje je iz Hrvatske moguće naručiti vrhunske dextrozne bombone idealne za osobe s dijabetesom. Sada smo pokrili vrhunsku i vrlo specijaliziranu zaštitu za senzore. Ok, Big Daddy RockTape po cijeni od 239kn baš i nije jeftin, ali ta najskuplja traka se može iskoristiti za zaštitu čak 50 senzora. To bi značilo da zaštita jednog senzora na kraju košta samo 4,78kn, a može uštedjeti puno živaca i novaca.

U svakom slučaju sjajno je što moderne tehnologije toliko olakšavaju firmama širenje ponude s proizvodima koji nam toliko olakšavaju svakodnevicu!

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: