Gost autor

FreeStyle Libre 3 – prvi dojmovi!

24/04/2021

Moj prvi dojam o senzoru FreeStyle Libre 3 jest da je posrijedi velik korak naprijed, korak u budućnost - i za Abbott i za pacijente. Ova treća generacija senzora automatski šalje podatke u aplikaciju, više nije potrebno skeniranje kao kod Libre 1 i Libre 2. Iako prikaz razina šećera nisam uspjela podesiti i na pametnom satu, uspjela sam ga podesiti tako da na ruci vidim alarme za visoki i niski šećer.

Libre 3 testirala sam paralelno s Dexcomom G6 koji inače koristim i prilično sam zadovoljna s preciznošću. Na žalost ni Libre 3, kao ni njegovi prethodnici, ne može se kalibrirati krvlju, što znači da korisnik, kada ima problema s preciznošću, ne može puno učiniti. Senzor, kao i aplikator, znatno su manji, a to je vrlo impresivno!

Još ima prostora za unapređenje, tu ponajviše mislim na aplikaciju i interoperabilnost s drugim aplikacijama. Ipak, svim čitateljima portala naInzulinu.com poručujem da je ovo velik napredak i da mi se sviđa kamo sve ovo ide! 😊

Stephanie Haack, www.Pepmeup.org
@Instagram.com/Pepmeup.diabetesblog

Opaska urednika:

Mnogi čitatelji iz Hrvatske pomalo su frustrirani što vani dolazi trojka, dok smo mi još na jedinici, a nemamo ni aplikaciju za mobitel. Ipak, vrijedi podsjetiti da mi s tipom 1 tu jedinicu dobivamo bez birokratskih maltretiranja za 0 kuna doplate, i to još uz mogućnost isporuke na kućnu adresu za dodatnih 0 kn.

Osim toga, odnedavno je uistinu moguće godišnju količinu od 26 senzora (koje nam u potpunosti financira zdravstveni sustav) i dobiti u godini dana zahvaljujući ovom friškom naputku HZZO-a.

Sretno nam bilo


Još iz kategorije CGMS/FGMS: