Započelo je e-savjetovanje vezano za doplate inzulina!

Nakon što je HZZO krenuo u nelegalno referenciranje cijena svih lijekova te ga potom zbog te iste nelegalnosti poništio (Pogledajte Provjereno – Nove TV), došli smo do novog problema. Sukladno zakonu, o novom Pravilniku je Ministarstvo zdravstva moralo pokrenuti javnu raspravu. Pravilnik je nazvan tako da odbije skoro svakoga tko poželi nešto shvatiti i doprinijeti. 🙂

Ako mi ne vjerujete, evo naslova:
PRAVILNIK O MJERILIMA ZA STAVLJANJE LIJEKOVA NA LISTU LIJEKOVA HRVATSKOG ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KAO I NAČINU UTVRĐIVANJA CIJENA LIJEKOVA KOJE ĆE PLAĆATI HZZO TE NAČINU IZVJEŠTAVANJA O NJIMA

Pokušali su mimo novog zakona i nije prošlo, sad žele biti pametniji u ostvarenju svojih ciljeva.

I mi imamo svoje ciljeve
Naši ciljevi su očuvanje dostupnosti inzulina koji nam je potreban za preživljavanje i uspješnu samokontrolu. Cilj je da pored svih odricanja i troškova koje dijabetes donosi ne moramo svaki mjesec još i brinuti hoćemo li imati dovoljno novaca za doplatu inzulina koji nam struka preporuči. Za zdravstveni sustav inzulin je običan lijek jer o njemu ništa ne znaju i ne žele znati, a nama je život.

Stoga nađite nekog pametnog, obratite se svojim udrugama i stručnjacima te se uključite u ovo „elektronsko savjetovanje“ na bilo koji način. Nemojmo dozvoliti da odluke o dijabetesu ponovno donose oni koji o tome nemaju pojma niti ih dijabetes zanima. (Pročitajte o inicijativi Ništa o nama bez nas).

Poveznica na ovo e-savjetovanje je sljedeća:  https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=10115
(Dobili smo nekoliko prijava da poveznica ne radi. Poveznica je generalno ispravna, ali ponekad može biti problema, posebno s mobitela.)

Vaš komentar, mišljenje ili prijedlog, barem formalno, moraju uzeti u obzir. Iskoristite to najbolje što možete. E-savjetovanje završava u petak 8 .2. 2019.

Za dodatnu motivaciju, pročitajte nekoliko članaka o tome kako su u Sjedinjenim Američkim Državama osigurali inzulin oboljelima od dijabetesa i koje su posljedice. Mislite li da smo mi potpuno sigurni od amerikanizacije i mislite da ikoga to brine osim nas samih?

The rising cost of insulin: “Horror stories every day” (CBS News)
High insulin costs are killing Americans, (Right.CareAlliance.org)
The High Price of Insulin Is Literally Killing People , (Tonic.Vice.com)
Insulin Inflation Is Killing People. Something Needs To Be Done (wbur.org)
A Young Life Lost to High Insulin Prices (HealthDay.com)

Uključite se u raspravu.


Još iz kategorije Advocacy:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com