Zabranjena poruka HZZO-u!

Već i vrapci na grani znaju da je HZZO izbacio predstavnika pacijenata iz nadležnog Povjerenstva taman prije nego će ono donijeti mišljenje o bezbolnom kontinuiranom mjerenju.

Potom je Zagrebačko dijabetičko društvo poslalo vrlo fer i konstruktivan dopis, tj. traženje da se omogući predstavnicima pacijenata da barem prisustvuju raspravnom dijelu ključne sjednice.

To je izazvalo toliku buru i strah u HZZO-u, da je sam Ravnatelj odgovorio da nam ne dozvoljava nekoliko minuta da kažemo ključne stvari stručnom Povjerenstvu i to „zato što nismo pozvani“, ali možda budemo bili pozvani na neku sljedeću, manje važnu sjednicu.

Rezime
Izbace predstavnika pacijenata iz Povjerenstva, odbiju zahtjev za sudjelovanjem pacijenata na sjednici, a istovremeno na web stranicama Zavoda tvrde da je jedan od ciljeva: „Unaprijediti prava pacijenata te uključiti njihove predstavnike u odlučivanje o ulaganju resursa uz maksimalnu pažnju ranjivim članovima društva.“

Naravno da se nismo pomirili sa ovakvom nepravdom i diskriminacijom od onih koje financiramo, nemojte ni vi. Iskoristili smo prednosti moderne tehnologije i činjenice da imamo podršku struke, visoke politike, udruga i pacijenata, te poslali HZZO POMTP povjerenstvu ovu važnu video poruku. Odvojite 9 minuta i pogledajte ju:

Sada nam se ostaje za nadati da će nadležno POMTP povjerenstvo imati dovoljno integriteta i snage da ostanu pri svojim ranijim stavovima i stavu hrvatske dijabetološke struke. Da brojnim osobama na injekcijama inzulina ispod i iznad osamnaest godina u Republici Hrvatskoj omoguće – Život s manje boli!

Sretno nam bilo

p.s. gledajte danas 26.3.2018. u 19:45h emisiju RTL Potraga


Još iz kategorije Advocacy:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com