Davor Skeledžija

Zabranjena poruka HZZO-u!

26/03/2018

Već i vrapci na grani znaju da je HZZO izbacio predstavnika pacijenata iz nadležnog Povjerenstva taman prije nego će ono donijeti mišljenje o bezbolnom kontinuiranom mjerenju.

Potom je Zagrebačko dijabetičko društvo poslalo vrlo fer i konstruktivan dopis, tj. traženje da se omogući predstavnicima pacijenata da barem prisustvuju raspravnom dijelu ključne sjednice.

To je izazvalo toliku buru i strah u HZZO-u, da je sam Ravnatelj odgovorio da nam ne dozvoljava nekoliko minuta da kažemo ključne stvari stručnom Povjerenstvu i to „zato što nismo pozvani“, ali možda budemo bili pozvani na neku sljedeću, manje važnu sjednicu.

Rezime
Izbace predstavnika pacijenata iz Povjerenstva, odbiju zahtjev za sudjelovanjem pacijenata na sjednici, a istovremeno na web stranicama Zavoda tvrde da je jedan od ciljeva: „Unaprijediti prava pacijenata te uključiti njihove predstavnike u odlučivanje o ulaganju resursa uz maksimalnu pažnju ranjivim članovima društva.“

Naravno da se nismo pomirili sa ovakvom nepravdom i diskriminacijom od onih koje financiramo, nemojte ni vi. Iskoristili smo prednosti moderne tehnologije i činjenice da imamo podršku struke, visoke politike, udruga i pacijenata, te poslali HZZO POMTP povjerenstvu ovu važnu video poruku. Odvojite 9 minuta i pogledajte ju:

Sada nam se ostaje za nadati da će nadležno POMTP povjerenstvo imati dovoljno integriteta i snage da ostanu pri svojim ranijim stavovima i stavu hrvatske dijabetološke struke. Da brojnim osobama na injekcijama inzulina ispod i iznad osamnaest godina u Republici Hrvatskoj omoguće - Život s manje boli!

Sretno nam bilo

p.s. gledajte danas 26.3.2018. u 19:45h emisiju RTL Potraga

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: