Sve za jednog psa… I njegov dijabetes

Na ovom ste portalu imali prilike čitati o različitim humanitarnim projektima. Najveći je Insulin for life uglavnom namijenjen za siromašnu Afriku, pomagali smo jednoj slijepoj doseljenici u Hrvatsku, jednom fantastičnom dečku, itd.

Do sada smo pomagali i apelirali za pomoć ljudima i odaziv je bio sjajan. Kada pročitate ovu nevjerojatnu priču, shvatit ćete da opet radimo isto – pomažemo nevjerojatnom ljudskom biću, ali i njezinom psu…

Početak
Lara je živjela kao pas čuvar u automehaničarskom dvorištu na istoku Zagreba, zanemareno, jadno i bijedno. Dobila je dijabetes i gazda je odlučio ono što je bilo za očekivati – riješiti je se. Dobila je bolest od koje bolujemo svi mi i postala je suvišna. Koliko ste se vi puta osjećali suvišnima? Sljedeća je stanica za Laru trebala biti azil za pse, a potom uspavljivanje zbog prilično zeznute kronične bolesti od koje se nekad brzo umiralo − dijabetesa.

Srce veliko ko’ Hrvatska
Što mislite tko je spasio život Lari?
Kako to u životu bude − podstanarka bez stalnih prihoda – Veronika.

Ova mlada djevojka koja je o dijabetesu donedavno znala koliko mi o teoriji velikog praska sada se snalazi kako zna i umije. Pokušava doći do inzulina (NovoMix30), šprica i trakica za mjerenje glukoze u krvi (Contour Next ili Arkray). Kako nesreća nikada ne dolazi sama, ova prekrasna kujica je od nereguliranog dijabetesa dobila mrenu na oba oka pa je trebalo novaca za vraćanje vida – i to je riješeno. Sada neko vrijeme trebaju i kapi za oči, a od njih pak šećeri divljaju.

Što je to humanost ili čovječnost?
Kamo god se osvrnuli u potrazi za definicijom humanosti, uglavnom ćete naći da se „humanost odnosi na sreću i dobrobit pojedinca i društva“, odnosno ljudi. Stoga, ako smatrate da „džukeli s dijabetesom“ nema smisla pomagati, možda ćete se složiti s time da ima smisla pomoći njezinom čovjeku, u ovom slučaju Veroniki.

Veronika sama nema stabilan život, ali čini sve što zna i umije za jednog psa i njegov dijabetes. Životinju za koju mnogi smatraju da nam može biti bolji prijatelj od čovjeka.

Kako pomoći Veroniki i njezinom psu s dijabetesom?
Zbog vlastite situacije, njezina najveća želja i prioritet su pronaći dobar dom ovom posebnom psu. Budući da je jedno dijete s dijabetesom prije nekoliko godina iznimno teško našlo novu obitelj, sa psom će biti možda i teže. Ali, sve je moguće! Raspitajte se malo. Veroniku možete kontaktirati putem njezinog Facebook profila.

Ako, kao i ja, nećete udomljavati bolesne pse s dijabetesom i dalje možete pomoći. Nabavite koju trakicu, lancetu, špricu, inzulin, novac, hranu za ovog prekrasnog psa, poklon-bon u pet shopu – bilo što. Budite humani i pomozite čovjeku u njegovoj borbi, pa bila to borba „samo“ za jednog psa i njegov dijabetes. Naravno, opcija da uzmete nešto što vam HZZO financira i odnesete Lari baš i nije nešto. Ima i drugih načina.

Da ne ispadne da samo žicam
Pokušao sam biti kreativan i koristan. Otišao sam u Bontech i uzeo kutiju trakica na koje imamo pravo dok čekamo Libre senzore te ih odnio Veroniki zajedno s prikladnim aparatićem za mjerenje šećera u krvi. Lara od sada, osim Ascensia/Bayer i Arkray trakicama, može mjeriti šećer u krvi i Abbott trakicama!

Draga Veronika, oboje imamo nekog s dijabetesom koga jako volimo. 🙂

A ovaj prilog iskoristi najbolje što znaš i umiješ:

Veronikin ZABA IBAN za lakši copy/paste: HR8223600003218137436

U ime nas koji stvaramo portal naInzulinu − sve najbolje u 2019. želimo tebi, tvom prekrasnom psu s dijabetesom i svim ljudima dobre volje!

Znam da nisam prvi, a od srca se nadam ni zadnji koji je pomogao. Je li tako dragi čitatelji ovog besplatnog portala? 🙂


Još iz kategorije Advocacy: