Davor Skeledžija

MINISTAR zdravstva RH potvrdio – inzulinske pumpe idu na HZZO-ovu listu pomagala!

19/09/2021

Dobro ste pročitali! Postoji li važnije i odgovornije tijelo od kojeg želite potvrdu da će se višegodišnji nered s inzulinskim pumpama konačno riješiti?

Priča oko ovog važnog odgovora iz MIZ-a krenula je sa saborskom zastupnicom Marijom Selak Raspudić koja je izrazila nevjerojatan interes i empatiju za osobe s dijabetesom. Nakon što je iz autentičnih izvora saznala sve što ju je zanimalo, otišla je u Sabor Republike Hrvatske i održala nezaboravan govor:

Sabor Republike Hrvatske - HZZO, inzulinske pumpe i dijabetes!

Na temu inzulinskih pumpi i HZZO-ove liste pomagala, na ovom portalu već je bilo riječi u tekstu u kojem smo dobili izjavu od člana nadležnog HZZO-ova povjerenstva i ključne osobe za stavljanje inzulinskih pumpi na listu pomagala, prof. dr. sc. Darka Kaštelana:

HZZO i liječnici pokrenuli proces stavljanja inzulinskih pumpi na listu pomagala!

No, činjenica da je Marija Selak Raspudić dobila fantastičan odgovor od samog Ministra zdravstva Republike Hrvatske – ni najupućenije nije ostavila ravnodušnim!

Što je to Ministar zdravstva Republike Hrvatske odgovorio Mariji i svim osobama s dijabetesom pročitajte u nastavku:

Zaključak

Ovo je prekrasna Bruna iz Zadra, dijete kojem garancija za inzulinsku pumpu istječe u studenom ove godine:

Ona i njena obitelj imaju ogroman razlog za zadovoljstvo i spokoj jer će bez garancije za svoje vrijedno medicinsko pomagalo živjeti samo mjesec dana. No, trenutno u Hrvatskoj ima čak 500 djece i odraslih - sa starim inzulinskim pumpama i isteklom garancijom! Svima je njima  zdravstveni sustav, sukladno preporuci dijabetologa, dao inzulinsku pumpu i potom ih prepustio čistoj sreći u slučaju kvara izvan garancije. Tek u novoj godini svi će oni moći mirno spavati, a doček bi mogao biti nezaboravan ?

Hvala gospođi Selak Raspudić, ministru Berošu i svim ljudima dobre volje. Veselimo se novoj godini i vjerujemo da će biti bolja od ove, a što se tiče inzulinskih pumpi – najbolja do sada!!!

Sretno nam bilo.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: