MINISTAR zdravstva RH potvrdio – inzulinske pumpe idu na HZZO-ovu listu pomagala!

Dobro ste pročitali! Postoji li važnije i odgovornije tijelo od kojeg želite potvrdu da će se višegodišnji nered s inzulinskim pumpama konačno riješiti?

Priča oko ovog važnog odgovora iz MIZ-a krenula je sa saborskom zastupnicom Marijom Selak Raspudić koja je izrazila nevjerojatan interes i empatiju za osobe s dijabetesom. Nakon što je iz autentičnih izvora saznala sve što ju je zanimalo, otišla je u Sabor Republike Hrvatske i održala nezaboravan govor:

Sabor Republike Hrvatske – HZZO, inzulinske pumpe i dijabetes!

Na temu inzulinskih pumpi i HZZO-ove liste pomagala, na ovom portalu već je bilo riječi u tekstu u kojem smo dobili izjavu od člana nadležnog HZZO-ova povjerenstva i ključne osobe za stavljanje inzulinskih pumpi na listu pomagala, prof. dr. sc. Darka Kaštelana:

HZZO i liječnici pokrenuli proces stavljanja inzulinskih pumpi na listu pomagala!

No, činjenica da je Marija Selak Raspudić dobila fantastičan odgovor od samog Ministra zdravstva Republike Hrvatske – ni najupućenije nije ostavila ravnodušnim!

Što je to Ministar zdravstva Republike Hrvatske odgovorio Mariji i svim osobama s dijabetesom pročitajte u nastavku:

Zaključak

Ovo je prekrasna Bruna iz Zadra, dijete kojem garancija za inzulinsku pumpu istječe u studenom ove godine:

Ona i njena obitelj imaju ogroman razlog za zadovoljstvo i spokoj jer će bez garancije za svoje vrijedno medicinsko pomagalo živjeti samo mjesec dana. No, trenutno u Hrvatskoj ima čak 500 djece i odraslih – sa starim inzulinskim pumpama i isteklom garancijom! Svima je njima  zdravstveni sustav, sukladno preporuci dijabetologa, dao inzulinsku pumpu i potom ih prepustio čistoj sreći u slučaju kvara izvan garancije. Tek u novoj godini svi će oni moći mirno spavati, a doček bi mogao biti nezaboravan ?

Hvala gospođi Selak Raspudić, ministru Berošu i svim ljudima dobre volje. Veselimo se novoj godini i vjerujemo da će biti bolja od ove, a što se tiče inzulinskih pumpi – najbolja do sada!!!

Sretno nam bilo.


Još iz kategorije Advocacy: