Sabor Republike Hrvatske – HZZO, inzulinske pumpe i dijabetes!

Oni sa dužim pamćenjem će se složiti da smo već nekoliko puta bili tema u Saboru Republike Hrvatske. Inicijativa Za život s manje boli je bila na dnevnom redu nekoliko puta, a i ona trauma kada smo umalo došli do doplate na većinu inzulina je zauzela solidno prostora. Stoga argumentirano možemo reći da je, kada je važno, definicija Sabora kao predstavničkog tijela građana prilično opravdana.

Marija Selak Raspudić je nezavisna saborska zastupnica i članica oporbe, a dala je punu podršku HZZO-u i liječnicima u procesu stavljanja inzulinskih pumpi na listu pomagala HZZO-a!

Marija Selak Raspudić, nezavisna Saborska zastupnica
Marija Selak Raspudić, nezavisna saborska zastupnica

Gospođa Selak Raspudić, hrvatska filozofkinja i bioetičarka je bila poznata i prije ulaska u Sabor. Kako Wikipedija kaže, riječ je jednoj od najistaknutijih filozofa i filozofkinja novije generacije, posebice zbog redovitih nastupa u Petom danu, emisiji HRT-a. Stoga pogledajte i ovaj važan nastup u Saboru:

Draga gospođo Marija,
hvala na lijepim riječima podrške vezanim za inzulinske pumpe i HZZO, ali i drugim temama koje su važne osobama s dijabetesom! Siguran sam da je Vaša podrška iz Sabora Republike Hrvatske izniman doprinos i poticaj svim uključenim u ovaj vrijedan proces te da će ostati u najljepšem sjećanju svim osobama s dijabetesom i njihovim obiteljima! ?

Sretno nam bilo


Još iz kategorije Advocacy: