Davor Skeledžija

Važna obavijest - povlačenje jedne serije GlukaGena-a (Hypokit)

06/09/2016

glukagen obavijestIako nema mjesta panici u nastavku je važna sigurnosna informacija za pacijente koji boluju od šećerne bolesti koji kod sebe imaju lijek GlucaGen® HypoKit :

Novo Nordisk povlači 1 seriju lijeka GlucaGen® HypoKit u Republici Hrvatskoj. GlucaGen® HypoKit je indiciran za liječenje teške hipoglikemije (niska razina šećera u krvi) kod pacijenata koji šećernu bolest liječe inzulinom.

Pacijenti koji kod sebe imaju GlucaGen® HypoKit sa serijskim brojem FS6X567, moraju odmah proizvod vratiti u ljekarnu u kojoj su podignuli lijek. Pacijent će u ljekarni dobiti besplatni proizvod u zamjenu. Povlačenje se ne odnosi ni na jednu drugu seriju.

Pacijenti koji kod sebe imaju GlucaGen® HypoKit sa serijskim brojem koji NIJE gore naveden mogu biti sigurni da će proizvod djelovati kako je propisano.

Detaljnije informacije informacije potražite i na ovom LINKU

Sve nuspojave možete prijaviti službi za korisnike u NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o.

Ulica Damira Tomljanovića-Gavrana 17, 10020 Zagreb
Telefon: +385 1 6651 900
Email: [email protected]

glukagen2

 

 

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Vijesti i Događanja: