Davor Skeledžija

Profesionalni biciklisti s dijabetesom ponovno se utrkuju u Hrvatskoj i Zagrebu!

27/09/2021

Ako ne živite ispod kamena, već ste čitali o dogodovštinama profesionalne biciklističke grupe „Tim Novo Nordisk“.

Svojim utrkama s tip 1 dijabetesom žele nadahnuti, educirati i osnažiti osobe oboljele od dijabetesa! Kada doživite atmosferu i napetost profesionalne utrke i svega što ju okružuje – jednostavno ostanete bez daha.

Ovogodišnji nastup Tim Novo Nordiska obilježava i točno 100 godina od otkrića inzulina!

Tada, prije 100 godina, dijagnoza dijabetesa značila je sigurnu smrt za djecu. Danas se „djeca“ s dijabetesom utrkuju u jednom od najzahtjevnijih sportova na svijetu!

Izvršni direktor i osnivač „Tim Novo Nordiska“ je Phil Sutherland - jedan od nas! Kad mu je dijagnosticiran dijabetes daleke 1982. godine, liječnici su rekli roditeljima da mali vjerojatno neće živjeti dulje od 25 godina! Jesu li mogli biti više u krivu? Phil je osnovao i vodi profesionalne bicikliste s dijabetesom koji se utrkuju po cijelom svijetu!

Detalji o CroRace utrci:

U Zagreb ispred HNK dolaze 3.10. u nedjelju, a kada su u Osijeku, Slunju, Zadru itd, potražite u nastavku:

Ispred HNK u Zagrebu 3.10. planira se veliki doček biciklista. Ako uistinu odlučite doći, nitko vas ne može spriječiti da osjetite dašak raskošne pozitivne energije kojom će vas ispuniti ovi profesionalni sportaši s dijabetesom!

Sretno svima.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: