Davor Skeledžija

Pozivamo vas na fantastična predavanja – Put do dobre kontrole!

06/05/2019

Prošlo ljeto organizirali smo Sportski dan i roštilj na Jarunu – bili ste oduševljeni. Nedavno je organizirana tehnološka panel diskusija – rekli ste „Hoćemo još!“. Nema problema, ponovno organiziramo nešto zbilja posebno!! Poslušajte čak dva vrhunska izlaganja u kazalištu Trešnja. Vrijeme događanja je petak, 17. 5., s početkom u 18 h.

Tanja Dragun – Osobni put do dobre kontrole
Doktorica s dijabetesom, Tanja Dragun, dolazi nam iz Splita. U kazalištu Trešnja će onim simpatičnim splitskim naglaskom ispričati vrlo ozbiljnu i medicinski utemeljenu priču o tome kako je dogurala do HbA1c-a od 4,9 %! Nakon dugotrajnih i upornih isprobavanja, traženja, padanja i dizanja, Tanja vjeruje da je uspjela ostvariti optimalnu regulaciju šećera i to na način dostižan svim osobama s dijabetesom. Ako vas zanima kako izbjeći hipoglikemije, hiperglikemije, ali i vrlo štetne roller coastere – dođite, svašta ćete čuti!

dr. Tanja Dragun i klinička psihologinja, dr. sc. Marina Grubić

Dr. sc. Marina Grubić – Kako se nositi s izazovima života s dijabetesom?
Nedavno je na Facebooku postavljeno vrlo jednostavno anketno pitanje:

Daleko najviše osoba s dijabetesom odgovorilo je da im je jako potrebno psihološko-motivacijsko predavanje o životu s dijabetesom!

Tko nije čuo za najbolju i najiskusniju kliničku psihologinju u Republici Hrvatskoj, dr. sc. Marinu Grubić, vjerojatno nema puno veze s dijabetesom. 🙂 Dr. Grubić radi na Rebru u Referentnom centru za dječji i adolescentni dijabetes RH. Svaka čast ostalim psiholozima, ali, kada je o dijabetesu riječ, ona se time bavi oduvijek i zna sve. Da je odavno u ovoj priči potvrđuje i informacija da je i mene, uplašenog klinca sa samo cca 13 godina, izvela na pravi put.

Svi zajedno ćemo imati čast i zadovoljstvo poslušati svjetski autoritet na području psihologije i dijabetesa. Krenut će s djecom, a završiti s odraslima, govorit će nam ono što nam je svima potrebno – kako se iz dana u dan što uspješnije motivirati za uspješnu samokontrolu. Dragi roditelji, netko je jednom rekao: „Kada roditelja dobro psihološki posložiš, regulacija djeteta je neusporedivo bolja, a kad odrasteš, tek tada preuzmeš kompletan teret“.

Rezime
U petak, 17. 5. 2019., u 18 h dođite u Gradsko kazalište Trešnja u Mošćeničku ulicu broj 1 u Zagrebu. Karte kupite već danas po simboličnoj cijeni od 10 kn na ovom linku. I nemojte se poslije žaliti da ih niste stigli kupiti.

Nakon prezentacija družit ćemo se uz prikladne bio-low-carb sendviče od kojih vam šećer neće otići „nebu pod oblake“. Vidimo se!

Hvala našim partnerima, vodećima na tržištu za dijebates u Republici Hrvatskoj na podršci – tvrtkama Novo Nordisk i Medilab. Ponosni smo na tako ugledne partnere.

Hvala ravnateljici, gđi. Višnji Babić, i kazalištu Trešnja na izvrsnoj suradnji i pomoći.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: