Davor Skeledžija

Kako zaštititi senzore i infuzijske setove u toplicama?

17/01/2022

Kada se mi, dijabetičari, pakiramo za odlazak u toplice, potrebno je na puno toga misliti, a rezultat je najčešće „zaboravio sam ovo i ono“.

Toplice su najčešće smještene na termalnim izvorima vode bogate najrazličitijim mineralima. Činjenica da je voda topla, a još ima i koječega u njoj – pomaže da izgubite senzor u roku od 5 minuta od ulaska u vodu.

Toplice Sveti Martin nisu iznimka

Traku za zaštitu senzora i infuzijskih setova zaboravio sam doma, ali sam iskoristio Bauerfeindov webshop i naručio RockTape H2O na adresi:

https://bauerfeind.hr/rocktape-h20-rola-5cm-x-5m-proizvod-1161

 

RockTape H20 - ekstra zaštita protiv vode

RockTape H20 - ekstra zaštita protiv vode

Narudžbu trake na webshopu odradio sam prvog dana prije podne, a kurirska mi je služba InterEuropa na recepciji toplica paket dostavila drugi dan prije podne. Pored spomenute RockTape H2O, postoji još za osjetljivu kožu i ekstra široka.

Zajedno s poštarinom ovaj me vrhunski brend zaštitnih traka koštao oko 130kn.

Kvaliteta RockTapea?

Prvi sam se dan osobno uvjerio koliko veliku opasnost topla termalna voda predstavlja za ovu opremu. Sveukupno sam se s RockTape H2O trakom kupao još 2 dana i poslužila je svrsi. Koliko bi još eventualno izdržala - pojma nemam.

Infuzijski set zaštićen Rocktape H2O

Infuzijski set zaštićen RockTape H2O trakom

Zaključak

Budući da postoje različiti tipovi kože, nažalost nije moguće napraviti univerzalnu traku baš za svakoga. No, jako je važno za svaku osobu s dijabetesom da obrati pažnju i na zaštitu senzora. U suprotnom ćete neko vrijeme nepotrebno biti bez informacija o razini glukoze (gubitak senzora + kalibracija), a i financijski trošak senzora može biti značajan.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Vijesti i Događanja: