Dijabetički kampovi nisu umrli! Obiteljski kamp – Slavonija

Svatko će se složiti da su protekle dvije godine bile izrazito stresne. Svoju priliku da budu glasni i da ih se čuje dobili su svi: radikalni vakseri i antivakseri, osobe koje bi zaključale i uništile cijelu zemlju, kao i one koje misle da korona ne postoji.

Jedni od gubitnika cijele ove priče su pravi dijabetički kampovi, druženja uživo djece i odraslih s dijabetesom. Svi znamo da je novo-otkrivenoj osobi s dijabetesom i njenoj obitelji svijest da nisu sami i podrška „supatnika“ – od nevjerojatne važnosti. Jednako je tako  „starim“ dijabetičarima važno da provjetre svoje znanje i steknu novu motivaciju za što bolju samokontrolu.

Zagrebačko dijabetičko društvo svoj je Obiteljski kamp nastavilo u online verziji – što je definitivno bolje nego ništa, ali, vjerovali ili ne, postoje udruge koje su usprkos svemu organizirale svoje kampove uživo.

Jedna od njih je Udruga slatki Život – Đakovo.

 Obiteljski kamp Slavonija organiziran je u Zvečevu, a dio predavanja i druženja održao se u Planinarskom domu Jankovac. U kampu su sudjelovali i članovi udruga MADI Osijek i Virovitica.

Predavanje Planinarski dom Jankovac
Predavanje u Planinarskom domu Jankovac

U Zvečevu je doktor s dijabetesom – Ivan Andrašević prvo okupio djecu pa odrasle te potom sve zajedno. Tema je bila život s dijabetesom i dobra regulacija.

Radionice Zvečevo
Radionice s dr. Andraševićem – Zvečevo

U Planinarskom domu Jankovac Andrijana Buklijaš i dr. Ana Marija Liberati govorile su polaznicima o ugljikohidratima, prehrani i motivaciji za što uspješniju samokontrolu. Zanimljivo je da u kampu nije sudjelovala niti jedna osoba bez senzora, a i baš svi su imali novu DiaHelp mobitelsku aplikaciju za pomoć dijabetičarima u nevolji. To je standard kojim se teško može pohvaliti ijedna zemlja na svijetu.

Ostatak su vremena djeca ali i odrasli proveli u druženju, međusobnoj podršci i uživanju u ljepotama Papuka, jedne od četiri planine koje okružuju Slavoniju.

Slap Jankovac
Slap Jankovac

Iskrene čestitke udruzi Slatki život Đakovo na organizaciji ovog predivnog događanja za djecu i obitelji osoba s dijabetesom.

Velika hvala Osječkoj županiji i Zagrebačkoj banci na financiranju!

Fotogaleriju potražite na ovom Facebook albumu portala naInzulinu.

 


Još iz kategorije Izdvojeno:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com