Davor Skeledžija

14.11. - predavanje - Dijabetes i hitna stanja!

11/11/2019

Na adresu portala naInzulinu.com došao je lijep broj horor priča o tome kako ste se proveli kada je vama ili djetetu trebala hitna stručna medicinska pomoć zbog dijabetesa! Naravno, riječ je o hitnim stanjima vrlo niskih, ali i vrlo visokih šećera koje niste uspijevali spustiti. Ni jedna priča nije objavljena, jer je zbog priprema prvog teksta umalo jedna dobra liječnica spakirala kofere i otišla za svojim kolegama u Irsku.

Možda je edukacija bolji način za bavljenje ovim problemom!

Stoga vas pozivamo na predavanje „Dijabetes i povezana hitna stanja“ koje će se održati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu!

Obilježite Svjetski dan dijabetesa tako da dođete na predavanje koje će održati dr. Maja Vinković. Poveznica na Facebook event.

Slobodno prespavajte početni dio koji ste puno puta čuli – o osnovnim pojmovima vezanima uz dijabetes te načinima kako se bolest manifestira, prepoznaje i drži pod kontrolom. Fokus će potom biti na hitnim i po život ugrožavajućim stanjima – kako ih prepoznati i kako pomoći osobi kojoj je pozlilo.

Dođite i naučite kako nekome spasiti život!

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 14. 11. 2019., u 17 h u dvorani CEPAMET 1 na adresi Šalata 4 (lokacija na karti).

Organizirator: „Sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja“ Medicinskog fakulteta.


Tko zna, možda ih nagovorimo na izradu službenog protokola za dijabetičku komu i ketoacidozu u pdf formatu pa ga možete nositi sa sobom kada sljedeći put s djetetom očajni uletite u neku ustanovu hitne medicinske pomoći gdje o dijabetesu nemaju pojma. 

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Vijesti i Događanja: