14.11. – predavanje – Dijabetes i hitna stanja!

Na adresu portala naInzulinu.com došao je lijep broj horor priča o tome kako ste se proveli kada je vama ili djetetu trebala hitna stručna medicinska pomoć zbog dijabetesa! Naravno, riječ je o hitnim stanjima vrlo niskih, ali i vrlo visokih šećera koje niste uspijevali spustiti. Ni jedna priča nije objavljena, jer je zbog priprema prvog teksta umalo jedna dobra liječnica spakirala kofere i otišla za svojim kolegama u Irsku.

Možda je edukacija bolji način za bavljenje ovim problemom!

Stoga vas pozivamo na predavanje „Dijabetes i povezana hitna stanja“ koje će se održati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu!

Obilježite Svjetski dan dijabetesa tako da dođete na predavanje koje će održati dr. Maja Vinković. Poveznica na Facebook event.

Slobodno prespavajte početni dio koji ste puno puta čuli – o osnovnim pojmovima vezanima uz dijabetes te načinima kako se bolest manifestira, prepoznaje i drži pod kontrolom. Fokus će potom biti na hitnim i po život ugrožavajućim stanjima – kako ih prepoznati i kako pomoći osobi kojoj je pozlilo.

Dođite i naučite kako nekome spasiti život!

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 14. 11. 2019., u 17 h u dvorani CEPAMET 1 na adresi Šalata 4 (lokacija na karti).

Organizirator: „Sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja“ Medicinskog fakulteta.


Tko zna, možda ih nagovorimo na izradu službenog protokola za dijabetičku komu i ketoacidozu u pdf formatu pa ga možete nositi sa sobom kada sljedeći put s djetetom očajni uletite u neku ustanovu hitne medicinske pomoći gdje o dijabetesu nemaju pojma. 


Još iz kategorije Vijesti i Događanja: