Contour ONE – Novi aparatić na hrvatskom tržištu

2ContourNext3Contour NEXT one
Uskoro novi aparatić stiže na listu u Hrvatskoj. Ovaj članak s konferencije iz New Orleansa je namijenjen svim onim vrijednim ljudima koji sebi ili svojoj djeci usprkos najboljoj volji i edukaciji ne mogu priuštiti korištenje CGMS tehnologije.

Koliko god nova tehnologija bila zanimljiva, mjesečni računi se moraju platiti, a istovremeno većini nas osiguravatelj ipak osigura određeni broj trakica s kojima je također uistinu moguće postići dobru regulaciju.

Svi zaslužujemo napredak, nešto novo, bolje i zanimljivo u našim životima i zato sam sretan što mogu najaviti najnoviji i najmoderniji Bayerov aparatić, prvi puta predstavljen upravo na ovoj #2016ADA konferenciji – Bayer Next One.

Bayer (2)Prije nego što se osvrnem na sve ono što aparatić donosi, moram napomenuti što NE može. Next One NE komunicira s inzulinskom pumpom. Sada kada je dio pumpera koji čita ovaj tekst tužno uzdahnuo i otresao glavom, možemo krenuti na sve dobro i zanimljivo vezano za ovu zanimljivu pridošlicu u naš slatki svijet.

Odgovor na prvo i najvažnije pitanje je: DA! Dolazi u Hrvatsku i to još ove godine!

A evo i odgovora na vaše drugo pitanje, i aparatić i trakice će biti moguće nabaviti preko HZZO-a! Štoviše, aparatić koristi novu i pouzdanu next tehnologiju trakica koje su već prisutne na tržištu 🙂 A zašto će Vam sam aparatić izmamiti smiješak na lice?

Prva asocijacija koju sam ja imao je: „Dobro ulašteni crni Mercedes“ u doslovnom i prenesenom značenju.

Za početak, malen je i odlično dizajniran; uspješno komunicira izmjereni šećer čak i pomoću svjetlosti. Kada izmjeri šećer, svijetlit će zeleno, narančasto ili crveno (SmartLIGHT) – ovisno o rezultatu, a naravno da će i mjerenje u kinu biti jednostavnije nego prije.

Bayer (3)Aparatić je opremljen bluetoothom zahvaljujući kojem će veselo komunicirati s praktički svim pametnim telefonima na tržištu.

Pametni telefon će automatski podatke slati u Cloud, a vizualno predstavljanje rezultata na samom pametnom telefonu predstavlja sasvim novi doživljaj. Veliko je, pregledno i ima hrpu dodatnih mogućnosti.

Unošenje inzulina, ugljikohidrata, sportske aktivnosti, glasovnog memoriranja, pa čak i mogućnost fotografiranja hrane uz mjerenje je brzo i jednostavno, a može biti ključno za daljnju analizu i korekciju terapije.

Vaš liječnik će praktički momentalno preko interneta moći pristupiti vašim podacima. Naravno ako mu dozvolite pristup. Stoga je bilo kakvo petljanje oko USB-a, kablova i učitavanja podataka na računalo, stvar prošlosti.

Što se preciznosti tiče, vjerujem da nije potrebno posebno pisati o novoj, a opet provjerenoj Bayerovoj Next tehnologiji. Kućni test za isprobavanje preciznosti vašeg aparatiće je da odmah jedno za drugim napravite pet mjerenja iz svih prstiju na jednoj ruci. Razlike u mjerenjima moraju biti manje od 10%.

Siguran sam da sam ovim člankom ublažio nezadovoljstvo onih koje smeta previše pisanja o pumpi i CGMS-u. I razveselio sve one koji puno i pošteno rade za svoj novac, nose se s teretom dijabetesa i cijene dobre stare trakice. Po mnogima je to još uvijek superioran način kontrole dijabetesa. Sa 8-12 mjerenja šećera u krvi dnevno i ispravnim doziranjem kvalitetnih inzulina, koji su na hrvatskom tržištu svi dostupni i besplatni, izvrsna regulacija šećera je osigurana.

Stoga preporučam osiguranicima HZZO-a, da već sada pozovete svoje obiteljske liječnike i provjerite kada su vam zadnji puta prepisali novi aparatić. Imate pravo na novoga svakih pet godina. Budući da u Hrvatskoj kreću i e-doznake, sve ćete to s obiteljskim liječnikom uskoro moći rješavati i telefonom.

 


Još iz kategorije Tehnologija: