Davor Skeledžija

U Zagrebu se održava simpozij o dijabetesu!

28/06/2018

U organizaciji KB-a Merkur (Vuk Vrhovac) u Zagrebu se trenutno održava Type 1 Diabetes Symposium, u hotelu DoubleTree by Hilton Zagreb. Kao što možete pretpostaviti, jedna od glavnih tema je FreeStyle Libre i moderna tehnologija za kontinuirano i bezbolno mjerenje glukoze! Jedan je od predavača možda i najpoznatiji svjetski pedijatar dijabetolog, Tadej Battelino iz Ljubljane. On je pak i organizator internacionalne konferencije Advanced Technologies & Treatments for Diabetes (ATTD). Posljednja je bila u Beču odakle smo puno izvještavali (članke pročitajte ovdje), a sljedeću organizira u Berlinu početkom 2019. godine.

Teme, predavače i raspored predavanja potražite na adresi http://www.diabetessymposium2018.com/program.php, a prilog o simpoziju u Zagrebu koji je emitiran u Dnevniku Nove TV pogledajte u nastavku:

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: