Gost autor

Tamara je pala u tešku komu! Imali smo glukagon Baqsimi!

15/01/2023

Osobno sam oduševljena Baqsimijem jer je uistinu velika i brza pomoć.

Ljetos, na praznicima kod bake i djeda u Hrvatskoj, nakon aktivnog dana, imali smo tešku hipoglikemiju. Postavke inzulina za sve su obroke bile smanjene jer je ljeto, aktivna je.

Krenuli smo na spavanje, ali onaj instinkt koji ti ne da mira govorio mi je da nešto nije u redu. Libre 2 je pokazao da je šećer 7,9 mmol/L sa strelicom naglo dolje. Tamara se počela žaliti da joj je slabo, bila je blijeda, izmjerimo iz prsta i rezultat je 4,9 mmol/L. Popila je sok, pojela keksić, čekamo 15 minuta, Libre pokazuje low, mjerimo iz prsta, šećer 2,3 mmol/L!

Pojela je  još dvije dekstroze i govori da me jedva vidi i počinje mumljati, gledala je samo u jednu točku...

Suprug je otvorio Baqsimi sprej i ušpricao joj u nosnicu. Tamara se trgnula i pitala zašto paničarim 😀.

Tipično za nju, znala sam da je sada sve OK. Nevjerojatno je kojom je brzinom Tamara nadošla, koliko je ovaj glukagon jednostavan za korištenje. Samo se žalila da ju malo škakljika u nosnici. Cijelu noć sam ju promatrala, mjerili smo šećere. Nije joj bilo mučno, nismo išli na Hitnu jer je kasnije sve bilo u redu. U 6 godina našeg života s dijabetesom ovo nam je bila prva teška hipoglikemija.

Kontaktirali smo svog liječnika kojeg je također zanimalo iskustvo s Baqsimi sprejom jer ga niti jedan pacijent do tada nije morao koristiti. U Njemačkoj se dobiva duplo pakiranje Baqsimi spreja na recept. Sretna sam što će naši slatki prijatelji i poznanici u Hrvatskoj imati priliku da u svom setu prve pomoći imaju ovaj visokovrijedan proizvod. Najbolje bi bilo da mu istekne rok i da se ne mora upotrijebiti, ali u slučaju da zatreba, uistinu je pomoć.

Tamara

Tamara

Tamara ima 12 godina, sa šest je dobila dijabetes. Prve smo dvije godine živjeli u Hrvatskoj, a potom smo se preselili u Njemačku gdje su sva pomagala za dijabetičare iznimno dostupna. Redovito pratim vaš portal jer mi neprestano pruža puno korisnih informacija. Ostanite tako dobri i dalje.

Lijep pozdrav od Svjetlane


Još iz kategorije Djeca: