Ivica Suran

Roditelji i djeca praćenje - Dexcom ONE i xDrip

21/11/2023

Neslužbena aplikacija za Dexcom ONE pod nazivom xDrip podatke može slati na Internet platformu u tzv. „Nightscout cloud“. Tim podacima vi onda možete pristupati i pratiti ih putem na Android mobitela preko xDripa kao i na IPhone-u preko Nightguard aplikacije.

Besplatna NightScout platforma!

Preporuka je da koristite besplatnu NightScout Internet platformu razvijenu ovdje u Hrvatskoj, adresa je https://ns.com.hr

Na https://ns.com.hr kreirajte besplatni račun, odaberite ime, lozinku, pričekajte 10-tak minuta i vaš cloud bi trebao biti spreman.

Podatke koje dobijete na ns.com.hr unesite u XDRIP-u

Izbornik -> Postavke -> „Upload u Cloud“ -> „NightScout sinkronizacija“:

Ponekad nakon restarta potrebno je na Izbornik,  status sustava, kliknuti na zaboravi uređaj i počekati 10-tak minuta da Xdrip ponovno uparite sa odašiljačem.

Ukoliko imate problema slobodno se javite putem emaila [email protected]  ili Facebook messenger-a.

Udaljeno praćenje nekad

Ema je dobila dijabetes sa 3 godine, danas ide u peti razred osnovne škole. Ovako je nekad izgledalo udaljeno praćenje roditelja:

Na gornjoj slici je "sustav iz 2017 godine: pametni sat Sony SmartWatch 3 kojem smo maknuli originalni remen, putem 3D printera isprintali nosač te povezali sa rastezljivom trakom ispod koje je bio senzor 😀

Emin šećer se uredno prikazivao i na ugrađenom ekranu našeg automobila


Još iz kategorije Tehnologija: