Počela prodaja prvog pametnog pena u Hrvatskoj! Uskoro HZZO!

U svim boljim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama moguće je kupiti ili naručiti prvi pametni pen u Hrvatskoj! Na njega se trenutno obračunava PDV od čak 25% pa je ukupna cijena zasad oko 310 kuna.

Riječ je o NovoPen Echo Plus koji uskoro očekujemo na dopunskoj HZZO-ovoj listi pomagala, pa bi cijena trebala spasti na samo oko 50 kn doplate. Tada će i PDV pasti na 5%, pa bi puna cijena trebala iznositi negdje oko 260kn za npr. Bosance i Srbe. (finalne cijene ovise o maržama ljekarni, ali i popustu koji ostvaruju u veledrogeriji)

Novo Nordisk market lider u prodaji inzulina udružio se s market liderom u prodaji senzora Abbottom!

Laički rečeno: Libre senzori našli su novog prijatelja – pametni pen Novo Pen Echo+!

O braku Novo Nordiska i Abbotta već je bilo riječi na ovom portalu, ali sada ga svi možemo konzumirati i ovdje, u Hrvatskoj 😊.

Što je to točno NovoPen Echo+?

Echo+ je pametni injektor koji vam u svakom trenutku može pokazati kada ste zadnji puta uzeli inzulin i koliko jedinica. Podržava doze na pola jedinice i ono što je najvažnije, ima ogromnu memoriju od 800 jedinica koju na vrlo jednostavan način može prebaciti na pametni telefon. Riječ je o tzv. skeniranju, potpuno identičnom skeniranju Libre Senzora.

Ok, iPhone verzija još nije dostupna u HR, ali bude ubrzo.
Okej, iPhone verzija još nije dostupna u HR, ali bit će uskoro.

Najnaprednija platforma o trošku HZZO-a!

HZZO svim dijabetičarima tip 1 u Hrvatskoj financira Libre senzore, riječ je zasad o oko 8.000 osoba. Za sve njih je odnedavno dostupna besplatna LibreLink aplikacija za mobitel s kojom možete skenirati senzor i svi se podaci automatski pohranjuju na Abbottove internetske servere (platforma LibreView).

Sada s tom istom LibreLink aplikacijom možete skenirati i pametni NovoPen Echo+!

Sve vaše injekcije inzulina Echo+ pametni pen veselo će isporučiti LibreLink aplikaciji i objediniti ih s razinama glukoze izmjerenim Libre senzorom! I onda će se sve to zajedno pohraniti na Internet, nadohvat ruke vašim dijabetolozima ili bilo kome koga smatrate dostojnim svojih podataka.

Koji su inzulini kompatibilni s NovoPen Echo Plus?

S obzirom da je NovoPen proizvod tvrtke Novo Nordisk, nikoga neće iznenaditi informacija da se u NovoPen Plus mogu stavljati samo staklene ampule inzulina tvrtke Novo Nordisk. Ako ste baš navalili da i inzuline u jednokratnim penovima kao što su Tresiba i Levemir utrpate u Echo+, pogledajte ovaj video. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za rabote opisane u spomenutom videouratku.

Dobra vijest – inzulini bez doplate idu u Echo Plus!

Svi inzulini koje „legalno“ možete ugurati u NovoPen Echo+ na HZZO-ovoj su osnovnoj listi lijekova! Riječ je o NovoRapidu i Fiasp staklenim ulošcima!

Lijevo je FIASP, a desno NovoRapid pakiranje kakvo ćete dobiti u ljekarni
Lijevo je FIASP, a desno NovoRapid pakiranje kakvo ćete dobiti u ljekarni

Druga dobra vijest – ekologija!

Ta su pakiranja ekološki puno prihvatljivija jer nema plastike, što je postalo vrlo važno u razvijenim zemljama svijeta te polako postaje sve važnije i u Hrvatskoj.

Treća dobra vijest – jeftiniji inzulini!

Priznajte da vam nije važno koliko inzulini koštaju dokle god ih HZZO plaća. Ipak, mora nam svima biti barem drago što su ovi inzulini jeftiniji od onih u jednokratnim penovima. Ipak mi financiramo taj HZZO i dobro dođu uštede.

Zaključak

O ovoj revolucionarnoj platformi sigurno ćemo puno govoriti. Po meni je najvažnije što je u pitanju vrlo napredna, a opet dovoljno jeftina integrirana platforma „za raju“, tj. široke mase. Dokaz tome je i činjenica da će HZZO sve to gotovo u potpunosti financirati čim se proces uvrštenja završi.

Goran Petrovski je pored Tadeja Battelina jedan od najpoznatijih i najuspješnijih pedijatara dijabetologa sa ovih prostora.
Goran Petrovski je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih dijabetologa s ovih prostora.

Echo Plus pametni pen i Libre senzori dovoljno su jeftini da postanu minimalni „standard of care“ prvo u Hrvatskoj, a onda i kod naših siromašnijih susjeda. Što prije to bolje za sve.

Nadajmo se da konkurentski proizvođači inzulina Sanofi i Lilly te konkurentski proizvođači senzora pažljivo prate situaciju i da će znati odgovoriti na ovu bačenu rukavicu.

Sretno nam bilo.

p.s. Novo Pen Echo Plus je već na lageru u ljekarni na Vuku Vrhovcu u Zagrebu i u Stradivari specijaliziranoj prodavaonici u Splitu. Naravno, Plus je moguće nabaviti i u lokalnoj ljekarni, ali ako ćete biti nestrpljivi i odmah ići kupiti svoj prvi pen preporučam da ih prvo nazovete. Naglasite da želite novi Echo Plus kako vam greškom ne bi uvalili stari, a ako kažu da oni toga nemaju recite da očekujete da ubuduće budu bolje informirani i da kontaktiraju veledrogeriju Medical Intertrade ;).


Još iz kategorije HZZO: