Idemo u Berlin na ATTD − dijabetičku tehnološku konferenciju!

Kao što smo već najavili, uspjeli smo realizirati i ovogodišnje sudjelovanje na ATTD 2019 – Advanced Technologies & Treatments for Diabetes | Berlin :). Organizator konferencije čuveni je slovenski pedijatar dijabetolog Tadej Battelino.

Tiskani časopis Zagrebačkog dijabetičkog društva ZADI i portal naInzulinu.com su jedini mediji pa i pacijenti koji su registrirani iz Republike Hrvatske, na što smo s jedne strane jako ponosni, a s druge nismo:

Očekujte brojne tekstove od Maje i mene.

Između ostalog, pozvani smo na „Sastanak s medijima“ u organizaciji Medtronica gdje će biti puno govora o komercijalnoj umjetnoj gušterači 670G, ali i našoj 640G koja uz Enlite senzor vrlo uspješno automatski čuva od hipoglikemija i sve je dostupnija u Hrvatskoj. Osvrt na 640G pumpu možete pročitati ovdje, a uskoro očekujte i pokoji izvještaj obitelji koje je spasila činjenica da im HZZO pokriva 640G inzulinsku pumpu, kao i transmiter i Enlite senzore. Nažalost, trenutno je riječ samo o djeci do osam godina starosti…

Od Abbotta planiramo saznati kako napreduje hrvatska priča o Libreu 2 i imali što novo o Libreu 1. Od Medtruma,  Dexcoma, PocTECH-a i Ascensie kada dolaze u Hrvatsku, itd., itd., itd…

Družit ćemo se i s Instagram i Youtube zvijezdom NerDabetic i mnogima drugima.

Kompletan program možete vidjeti ovdje, a samo neke od zanimljivosti su:

Osim službenog programa, jedna od najzanimljivijih stvari je tzv. „Internacionalni sajam novih tehnologija u dijabetesu“ – mjesto gdje StartUpovi i etablirane kompanije izlažu najnoviju tehnologiju i medicinske uređaje za dijabetes.

Osim toga, ako imate genijalnu ideju vezanu za dijabetes, a treba vam novac, ATTD će ponuditi „Start-Up“ Grants kompanijama koje demonstriraju kvalitetan inovativan proizvod koji pokušavaju proizvesti.

Hvala svima koji su nam omogućili sudjelovanje!


Još iz kategorije Advocacy: