Davor Skeledžija

Dexcom CGMS i uštede? (Popravak Dexcom G4 transmitera)

07/09/2016
DexcomMonitor i Transmiter

Monitor i transmiter

Već i vrapci na grani znaju da kontinuirano mjerenje glukoze iziskuje nevjerojatne troškove, ali mnogima pruža veću kvalitetu života, bolju samokontrolu i manje bolnih uboda u prst.

Inicijalna investicija u Sloveniji u Dexcom CGMS sustav iznosi oko 1.000 eura, otprilike pola za „monitor“ - mali uređaj putem kojeg gledamo rezultate na ekranu u boji, a pola za bateriju tj. transmiter koji prikuplja podatke sa senzora i šalje ih u monitor. Garancija na transmiter je 6 mjeseci, a većini potraje do godinu dana.

Korisnici Dexcoma koji sve plaćaju iz vlastitog džepa vrlo dobro znaju da senzor koji košta oko 68€ i službeno traje 7 dana, uz malo truda i sreće može izdržati i do mjesec dana. Također, dobar dio korisnika je svjestan da mora postojati način da se skupom transmiteru nekako produži život nakon što otkaže, tj. nakon što mu se potroši interna baterija.

Senzor lijevo i transmiter desno

Senzor lijevo i transmiter desno

Ovo je priča o transmiteru

Na Internetu postoje neslužbene upute kako zamijeniti bateriju na transmiteru, ali mnogi su bezuspješno pokušali. Kako bi ovaj tekst imao što legalniji prizvuk, za ovaj postupak ćemo se u nastavku teksta referirati kao popravak neispravnog transmitera izvan garantnog roka.

Kada kupite vešmašinu i ona otkaže nakon garantnog roka, imate ju pravo servisirati u ovlaštenom ili neovlaštenom servisu. Na jednak način imate pravo servisirati transmiter, posebno ako ćete Dexcomu nastaviti generirati zaradu daljnjim korištenjem skupih senzora.

Mjesto Tabor u Čehoslovačkoj

Mjesto Tabor u Češkoj

Kojih stotinjak kilometara od Praga u Češkoj, smjestilo se lijepo malo mjesto po imenu Tabor. U mjestu čije ime slobodno možemo prevesti kao „Kamp“ se smjestila firma po imenu „CCS Tabor s.r.o.“ koja će vam vrlo rado napraviti i naplatiti uslugu popravka vašeg neispravnog Dexcom G4 transmitera. Kompletna procedura se može odraditi putem pošte, a plaćanje bankovnim transferom ili Paypal-om, usluga je testirana, a zadovoljstvo učinjenim popravkom – ogromno.

Na tržištu postoje dvije varijante Dexcom G4 transmitera. Starija i deblja koju zovemo „fat“, te novija i tanja koju zovemo „slim“. Preporuka je popravljati slim verziju jer je nakon popravka vodootporna, dok fat verzija osim što nije vodootporna je i deblja, pa lakše zapinje za odjeću i okolinu.

 

Procedura popravka:

  1. Pošaljete poštom vaš neispravni transmiter na adresu: CCS Tábor s.r.o., Fügnerova 853, 39002 Tábor, Czech Republic
  2. Po primitku transmitera će ga oni odmah popraviti
  3. Po uspješnom popravku im je potrebno platiti uslugu servisa putem internacionalnog bankovnog transfera ili Paypalom
  4. Nakon što prime novac, vaš popravljeni transmiter će osiguranom poštanskom uslugom sa „tracking numberom“ poslati na vašu adresu

 

Novi tanki (engl. slim) i stari debeli (engl. fat) transmiter.

Cijena popravka novog slim transmitera:
105€ - popravak
15€ - osigurana poštarina u smjeru Tabor – Vaša adresa
5€ - dodatni trošak u slučaju da novac šaljete Paypalom
125€ - SVEUKUPNO

Cijena popravka starog fat transmitera:
90€ - popravak
15€ - osigurana poštarina u smjeru Tabor – Vaša adresa
5€ - dodatni trošak u slučaju da novac šaljete Paypalom
110€ - SVEUKUPNO

Serviser tvrdi da bi popravljeni transmiter mogao trajati čak i duže nego originalni, nadam se da je u pravu. Za sada radi odlično.

Dodatne upute i e-mail kontakt potražite na stranici: http://www.ccstabor.cz/dexcomEN.html

Sretno,
Davor Skeledžija

DexcomPopravljeniSLIM

Popravljeni slim transmiter

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Tehnologija: