Počinje DiaEuro i zašto je to važno?

Mnogi smatraju da bavljenje profesionalnim sportom nije preporučljivo za zdravlje osoba s dijabetesom. Zašto?! Zato što bavljenje profesionalnim sportom često nije dobro ni za potpuno „zdrave“ osobe.

Šta je onda dobro? – DiaEuro!
DiaEuro je Europsko prvenstvo u futsalu u kojem sudjeluju uglavnom neprofesionalci! Dakle, ekipa koja voli i živi nogomet, koja se nađe u kvartu i „baci tekmu na dva mala“. To su osobe s dijabetesom koje uživaju u nogometu, a koje se „ne ubijaju“ zbog nogometa. Oni šalju autentičnu i glasnu poruku široj javnosti „da dijabetes nije i ne smije biti prepreka u bavljenju sportom!“. Štoviše, svi znamo da kvalitetna fizička aktivnost uvelike poboljšava iskoristivost inzulina, doprinosi dobrom raspoloženju, zdravlju generalno i vjeri u bolje sutra.

Prošlogodišnja priča

Hrvatska futsal reprezentacija u našu je zemlju do sada donijela ukupno čak 6 medalja: dva zlata, tri bronce i jedno srebro.

Kijev 2019.
Ove godine naši reprezentativci u organizaciji Zagrebačkog dijabetičkog društva lete za Kijev! Pogledajte tko su Vatreni koji će ove godine učiniti baš sve da ponovno donesu koju medalju kući:

A ovo je ekipa koja će im cijelo vrijeme biti stručna i svaka druga podrška:
Mario Žitnik, trener
Ivan Andrašević, dr. med.
Tomislav Ciković, organizacija
Ines Jakopanec, odnosi s javnošću

Sve igrače i ostatak tima detaljnije upoznajte u tekstu Zagrebačkog dijabetičkog društva na poveznici ovdje.

Tko je sve to platio?!
Osim podrške i organizacije najveće dijabetičke udruge u Republici Hrvatskoj – Zagrebačkog dijabetičkog društva, za sve ovo, a posebno let za Ukrajinu, potreban je novac i još ponešto.

Pogledajte koje su tvrtke prepoznale važnost sporta u dijabetesu i poruke koju široj javnosti prenose naši reprezentativci te podržale osobe s dijabetesom:

Sanofi – Aventis, MEDiLAB, Croatia osiguranje, Novo Nordisk, Atlantic grupa, Kraš, Roche, Kamping, Ljekarne Dvoržak, Bauerfeind, Općina Pakoštane, Kostel promet, Ljekarna Ivanka Brzak, Siga Pro, Općina Tar-Vabriga, Oluja Ponos, Okiroto, Mundus Viridis, Premužić transporti, Kom-Trade, Grad Pregrada, Dimnjačarstvo Sopot, Općina Cestica i Top Tim.

Lijepo je vidjeti stare i nove partnere kako dio svoje zarade odvajaju za NGO, sport i dijabetes, doprinose jačanju i osnaživanju osoba s dijabetesom te senzibilizaciji šire javnosti.

U tom smjeru su informacije o ovom velikom projektu, pored brojnih „standardnih dijabetičkih glasila“, do šire javnosti već doprle putem komercijalnog časopisa „Dijabetes“, koji možete kupiti na svim kioscima i šire te Sportskih novosti – hvala.

Za kraj
Naši Vatreni za Kijev polijeću u nedjelju 21. 7. 2019. sa zagrebačke zračne luke. Poželimo im sve najbolje, puno sreće i znanja i da nam se vrate doma s nečim opipljivim. 🙂

DiaEuro generacija 2018.

Još iz kategorije Izdvojeno: