Gost autor

Upoznajte slastičara s dijabetesom i to vrlo uspješnog!

26/01/2020

Mladi 21-godišnji dijabetičar Darko Sušenka po struci je slastičar! Dijabetes je dobio u 9. godini života. Sjeća se da na početku nije bilo nimalo lako... Mnogi su se čudili kada su čuli koji je životni poziv odabrao i pokušali ga odgovoriti. Međutim, Darko je oduvijek znao što želi biti u životu. Upisao je ugostiteljsku školu i bio najbolji u svojoj generaciji slastičara. Iza njega su prestižne nagrade i natjecanja.

Darko Sušenka

Darko Sušenka

Danas volontira u Udruzi malih dijabetičara Osijek MADI, gdje uveseljava male članove pripremajući razne slastice prilagođene osobama s dijabetesom. Želi poručiti mladima da dijabetes nije prepreka ni za što u životu, da trebaju raditi ono što vole i slijediti svoje snove ne obazirući se na tuđa mišljenja.

Iako je Božić iza nas, predlažemo vam odličan Darkov recept - Božićni kolačići koji će se, vjerujemo, ponekad naći i na vašem stolu.

Božićni kolačići
  • 600 g bademovog brašna
  • 2 jaja
  • 200 g brezinog šećera ( može i stevia ili eritrol)
  • 250 g maslaca

Po želji dodati cimet, sjeckanu čokoladu i orašaste plodove.

Sve sastojke umijesiti. Ostaviti smjesu da odstoji sat vremena u hladnjaku omotana folijom. Nakon toga razvaljati, oblikovati zvjezdice, mjesece, krugove (pustiti mašti na volju). Peći na 180 stupnjeva na papiru za pečenje dok lagano ne porumene.

Ukrasiti po želji! Dobar tek!

Andrea Opačak


Još iz kategorije Izdvojeno: