Postoji dobar kruh za dijabetičare – originalni Proteinski večernji kruh!

Danas već i ptice na grani znaju da mnogi integralni kruhovi u sebi imaju crne boje koja bi nas trebala uvjeriti da su „integralni“, a ustvari od takvog kruha šećeri lete u nebo. Manje je poznato da čak i „pravi“ integralni kruhovi imaju skoro jednako ugljikohidrata kao i bijeli kruh i prebrzo se pretvaraju u šećer.

Kada prosječnom dijabetologu spomenete prehranu s malo ugljikohidrata, to je kao da ga opalite mokrom krpom po glavi. Razumiju oni da je ugljikohidrate potrebno brojiti, ali većina i dalje smatra da su ugljikohidrati tu samo da se broje i da je sasvim ok pretrpavati se inzulinom kako bi ih se pokrilo.

Naravno, sve je više liječnika koji znaju bolje.

Postoji kruh koji je iznimno nutritivno bogat, a šećer ne leti u nebo!

Srećom, nitko ne bi smio imati ništa protiv kruha koji sadrži zdrave sastojke kao što su lan, suncokret, soja, cjelovito brašno, jabučna vlakna, sezam… I samo 5.9 grama ugljikohidrata na 100 g! ?

Predstavljamo originalni Proteinski večernji kruh

Što se proteina tiče, oni su glavni makronutrijent za izgradnju mišića, krvi, kose i unutarnjih organa poput srca. Dakle, ne želite oskudijevati proteinima u svakodnevnoj prehrani.*

No, činjenica da na 100 g ovaj kruh sadrži samo 5.9 g ugljikohidrata, dopušta vam da u njemu uživate u kombinaciji s najrazličitijim ribljim i mesnim namazima, da ga jedete s pečenim mesom, poslužite ga sa salatom ili u bilo kojoj neobičnoj kombinaciji.

Osobno ga najviše volim umočiti u tučeno jaje i pripremiti na tavi s maslinovim uljem. ? Jedino ograničenje koje imate vaša je mašta. ?

Kako do večernjeg proteinskog kruha?

To je ono najbolje, postoje čak dva načina:
1) Proteinski kruh je već neko vrijeme dostupan u nacionalnom lancu trgovina Plodine po cijeni od 13 kn.
2) Sudjelujte u nagradnoj igri i osvojite ovaj kruh! Potrebno je samo komentirati ovu priču na nekoj od Facebook objava, i ako pobijedite – kontaktirat ćemo vas za adresu i poslati kruh. ?

A imamo i jednu zamolbu:
Ako budete isprobali ovaj kruh, budite tako dragi i poslije toga pratite kretanje šećera na grafu vašeg senzora! Pošaljite nam na [email protected] fotku grafa nakon konzumacije ovog kruha i možda također osvojite nagradu 😉

*osoba koja ima zdrave bubrege ne može imati problema s probavljanjem proteina


Još iz kategorije Dijabetes tip 2: