ChiaQuest – najbolji recepti, ekipe i izvještaj!

Trebalo je to biti opuštajuće subotnje popodne u relativno malom i ugodnom društvu. Nekoliko amatera „na igli“ trebalo je smiješati puding kako bi Vicko po principu „prst – palac“ odrezao prvo, drugo i treće mjesto.  … #Onokada prije spavanja malo zamiješamo da bismo nešto simpatično pojeli, ali da razina glukoze u krvi ne bude cijelu noć oko vrhova Himalaje 🙂


Koja zabluda! 🙂
Ovi što su se pojavili su izgledali kao da su upravo ispali iz finala svjetskog MasterChefa. Svi su jako željeli briljirati.

Torbe pune skoro profesionalne kuharske opreme i namirnica su defilirale kroz novouređene prostorije Travel & Technology HUB Gacka16. Neko kao da je natjecateljima dojavio da je sudac Vicko i vizualni tip, tako da su mnogi sa sobom donijeli i kristalne prozirne čaše kako bi do izražaja došle žive boje i različiti slojevi prefinih pudinga.

Ipak, bilo je jako opušteno, puno smijeha i veselja svih generacija :). Važna vijest je da je drugo mjesto s dva Libre senzora odnijela Ines koja prije mjesec dana nije niti znala što je to Chia puding! Dakle, može se i tako do nagrada! 🙂

Ni Trpimir Vicković Vicko, naš sudac, nije došao s rukama u džepovima. Svima je dao do znanja da je pažljivo proučio tematiku, da će jako paziti ne samo na vizualni dojam, već i na to koliko je ravnomjerno promiješan puding te koje su namirnice upotrijebljene. Dok je tražio pobjedničku kombinaciju i degustirao pudinge, mogla se čuti muha u zraku… Na trenutke ispresijecana vriskom djece koja su se sjajno zabavljala i smijala Vickovim forama :).

 

Tko je pobijedio?
Konkurencija je bila opaka, Vicko se fino namučio, ali i napapao. Teškom mukom, punih ustiju i s punim autoritetom, donio je objektivan konačan sud:

  1. Mjesto – Obitelj Bršec – Udruga dijabetičara Zaprešić – 3 FreeStyle Libre senzora
  2. Mjesto – Obitelj Avgustinović – Čazma – 2 FreeStyle Libre senzora
  3. Mjesto – Obitelj Đereki – Udruga dijabetičara „Međimurski slatkiši“ – 1 FreeStyle Libre senzor
Čestitke pobjednicima 🙂

Pobjedničke recepte i fotke šampionskih pudinga potražite ovdje.

(još ćemo dodavati ostale recepte kako budu pristizali i količine ugljikohidrata)

Iskrene čestitke svim sudionicima i zahvala na sudjelovanju, a posebna zahvala:

  • Aviokarte.HR na donaciji FreeStyle Libre senzora za pobjednike i sudionike
  • Travel & Technology HUB Gacka16 na ustupanju fenomenalnih novouređenih prostorija
  • Trpimiru Vickoviću Vicku na odličnom i originalnom humoru te nepristranom i profesionalnom suđenju. Slušajte ga svako radno jutro na Radio Martinu na 90.3FM
  • Foto-sindikat.com na apsolutno fantastičnim fotografijama! Nakon pokrivanja Obiteljskog kampa Zagrebačkog dijabetičkog društva, očekivanja su bila ogromna i u potpunosti su ispunjena 🙂 Niti jedna od ovih fotki nije preuzeta sa Shutterstock-a, Google-a ili sličnih!

Kompletnu galeriju izvrsnih fotografija potražite ovdje.

Hvala svima 🙂

Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.
George Bernard Shaw

 


Još iz kategorije Izdvojeno:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com