Davor Skeledžija

Večera s MEDiLAB-om – Prvi blogerski „event“ u Hrvatskoj!

18/11/2016

Ovogodišnji Svjetski dan šećerne bolesti je bio po nečemu uistinu poseban. Tvrtka MEDiLAB je sa blogerskim portalom naInzulinu.com organizirala prvo druženje blogera zatvorenog tipa. Konkretan povod je skorašnji dolazak najnaprednijeg aparatića za mjerenje u krvi Contour Next ONE.

img_8612smNova zgrada Muzičke akademije, nasuprot Hrvatskog narodnog kazališta ugostila je neobičnu ekipu koja se na neki način istaknula u digitalnom dijabetičkom svijetu. Svatko je tjedan dana ranije na kućnu adresu dobio ovo čudo tehnologije i dovoljnu količinu Next trakica, a sve što se od njega očekivalo je da otvoreno kaže pozitivne i negativne dojmove o Contour Next ONE-u. Kome? Znatiželjnih ušiju nije nedostajalo, ključni ljudi MEDiLAB-a – tržišnog lidera po udjelu na tržištu aparatića u Republici Hrvatskoj - su odvojili svoje vrijeme i pažljivo saslušali sve dobro i loše što su im blogeri pripremili. A tema za raspravu nije nedostajalo, krivo nam je bilo što se ne radi više na tzv. „all in one“ aparatićima, zanimalo nas je spava li Ascensia (bivši Bayer) na lovorikama ili planiraju predstaviti CGMS, zašto svi zajedno nismo aktivniji u traženju HZZO-a da nam osigura dovoljne količine trakica, itd...

Koliko god smo možda mislili da će ekipa iz MEDiLAB-a malo pokleknuti, pa čak i požaliti što su se s nama našli,  nije bilo tako. Vrlo otvoreno su s nama razgovarali i o Libre-u, o činjenici da Contour Next ONE još nema vezu na pumpu, o tome koliko ima smisla usavršavati mjerenje u krvi – dok nam se smiješe CGMS i fGMS… Uvjerili su nas i da će naši komentari, te „želje i pozdravi“ biti vrlo ozbiljno primljeni kod njihovih principala, jer je MEDiLAB ipak „Market Leader“ u Hrvatskoj. A i u današnjoj raspravi su se pokazale neke od kvaliteta ove firme koje su joj organizirale tu poziciju.

fotkagrgaZaključili smo da će zrela, povoljna, a prije svega točna tehnologija mjerenja glukoze u krvi biti još dugo naš životni suputnik. Objasnili su nam da u tome Contour Next ONE nema premca, apsolutna točnost daleko je iznad današnjih ISO standarda, a to je samo jedna od ključnih osobina koje krase novog igrača na našem tržištu. Za sve one kojima nije do bacanja trakica jer ih imaju premalo, važna je mogućnost dopunjavanja nedovoljnog uzorka krvi u roku od 60 sekundi i činjenica da točnost i dalje ostaje unutar ISO standarda.

Je li to sve što nudi Contour Next ONE?
Ni najmanje.
Ono što će se posebno svidjeti svakoj nadobudnoj osobi s dijabetesom je mogućnost potpune integracije aparatića s Android i iPhone pametnim telefonima. Nakon jednostavne i brze instalacije aplikacije Contour Diabetes na tvoj pametni telefon, svi tvoji Contour Next ONE aparatići će zajedno automatski popunjavati precizan i kvalitetan online digitalni dnevnik samokontrole. Tvoj liječnik ga može pregledati preko bilo kojeg tvojeg pametnog telefona ili tableta, a izvještaj mu možeš poslati i e-mailom. Nakon Nove Godine, pristup podacima će biti moguć i putem internet portala www.Diasend.com  sa bilo kojeg računala spojenog na Internet uz odgovarajuću lozinku.

fotkaanaSve detalje o samom aparatiću potražite na odličnom portalu www.ContourNextONE.hr , ali i u ovim detaljnim pisanim uputama. Za one koji ne vole puno čitati, već su više vizualni tipovi, sve službene video upute kako pokrenuti aparat, spojiti ga s pametnim telefonom i sl. -  potražite na vrlo korisnom YouTube kanalu OVDJE.

Prvi blogerski event je bio iznimno zanimljivo druženje
Osim što je po prvi puta u Hrvatskoj organizirano zatvoreno druženje male, ali „rukom izabrane“ ekipe s Fejsa s upravljačkom strukturom jedne vodeće hrvatske korporacije, još je po mnogočemu ova večer bila posebna. Ovjekovječili smo činjenicu da se nalazimo na jednom od najljepših trgova u Republici Hrvatskoj nasuprot Hrvatskog narodnog kazališta.

Stoga svakako pogledajte snimku koja je na jedinstven način, čak i pomoću drona (bespilotne letjelice) spojila živu diskusiju s neprocjenjivom ljepotom Zagreba:

 

Osim što je po prvi puta organizirano ovakvo blogerskog druženje s MEDiLAB-om, po prvi puta Vam predstavljamo poseban i originalan video prilagođen Hrvatskoj, vezan je za najnoviju tehnologiju i mogućnosti integrirane u Contour Next ONE. Svakako ga pogledajte:

 

Za kraj, hvala svim blogerima koji su odvojili svoje vrijeme za ovu diskusiju i MEDiLAB-u što je prepoznao važnost ovakvog druženja i dao na važnosti mladim i kvalitetnim osobama u dijabetičkom svijetu.

 

...Nekoliko osobina Contour Next One aparatića na jednom mjestu:

  • Koristi postojeće Next trakice
  • Još nema vezu na Medtronic inzulinsku pumpu
  • Nema integriranu punjivu bateriju, ali će Medilab svojim korisnicima osigurati zamjenu baterija
  • Treba doći na HZZO listu, moguće ga je kupiti u Medilabu za oko 100kn
  • Budući da je poveziv sa pametnim telefonima, moguće je imati više ONE aparatića koji se automatski sinhroniziraju u jedinstveni dnevnik
  • Mogućnost dopunjavanja nedostatnog uzorka krvi unutar 60 sekundi, preciznost i dalje ostaje unutar zadnjeg ISO standarda
  • Aplikacija se ne mora koristiti, a starijima je zgodno što dobre, visoke i niske šećere komunicira s jednostavne tri boje
Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Izdvojeno: