Gost autor

Prvi slatki rođendan

27/09/2023

Pozdrav, dragi ljudi, od Sabine i obitelji 😊

Evo, iza nas je prvi slatki rođendan i prva godina slatkog života s našim novim prijateljem. Iako je 12 mjeseci jako puno, mi se još uvijek borimo iz dana u dan i navikavamo na slatkoću koja nam se pridružila. Sabina je sad prava cura ako je usporedimo s onom djevojčicom od prije godinu dana. Jako smo ponosni na nju zbog načina na koji je sve prihvatila i živi život kao da je najzdravije dijete na svijetu. Malu prepreku s oscilacijama nam priskrbljuje pubertet koji nam ne ide na ruku kad su u pitanju šećeri, pa Sabini "sindrom zore" uredno podiže šećer svaku noć od 3 sata pa nadalje.

Tada nastupa mama, od naše teške ketoacidoze još nisam prespavala noć bez buđenja, i to najmanje 3 puta kroz noć. Znam, znam... neki će reći: čemu to, Sabina ima senzor, on javlja alarme i ona sama uskoro puni 14 godina, neka malo preuzme odgovornost... Ali, ljudi moji, ja sam prvo samo mama, a tek onda sve ostalo, zdravlje moje djece i njihova bezbrižnost najvažnija su mi stvar na svijetu. Preponosna sam na djevojku koja je izrasla iz one preplašene djevojčice.

Nema problema s uklapanjem u društvo, štoviše postala je miljenica cijelog razreda i svi paze na nju dok ona ponosno korača pokazujući novi senzor, dok si daje potrebnu dozu inzulina, kao i kad mora šuškati na satu kako bi uzela bombon ili keksić da podigne šećer. Nedavno smo razgovarale s psihologinjom dr. Marinom Grubić koja je pohvalila Sabinu jer je zrelo i savjesno prihvatila sve nedaće, pritom imajući samo dvije zamjerke na novog prijatelja. Malo je smeta što ne može jesti što i koliko bi htjela i najviše se boji kako će danas-sutra bez svoje mame 😊

Dok mi je doktorica prenosila ove Sabinine riječi, raspala sam se na 1000 komadića, ali istodobno sam znala da sam kao majka odradila lavovski posao. Preponosna na sebe i svoju hrabricu koja od nedavno ima dijagnosticiranu još jednu autoimunu bolest - hashimoto. Još samo jedna tableta svakog dana ne može nas nikako izbaciti iz takta, ni zabraniti Sabini da živi život punim plućima kao što i zaslužuje.

Puno pozdrava cijeloj ekipi šalju Sabina i njezina obitelj 😊


Još iz kategorije Djeca: