Davor Skeledžija

Postoji dobar kruh za dijabetičare – originalni Proteinski večernji kruh!

29/07/2021

Danas već i ptice na grani znaju da mnogi integralni kruhovi u sebi imaju crne boje koja bi nas trebala uvjeriti da su „integralni“, a ustvari od takvog kruha šećeri lete u nebo. Manje je poznato da čak i „pravi“ integralni kruhovi imaju skoro jednako ugljikohidrata kao i bijeli kruh i prebrzo se pretvaraju u šećer.

Kada prosječnom dijabetologu spomenete prehranu s malo ugljikohidrata, to je kao da ga opalite mokrom krpom po glavi. Razumiju oni da je ugljikohidrate potrebno brojiti, ali većina i dalje smatra da su ugljikohidrati tu samo da se broje i da je sasvim ok pretrpavati se inzulinom kako bi ih se pokrilo.

Naravno, sve je više liječnika koji znaju bolje.

Postoji kruh koji je iznimno nutritivno bogat, a šećer ne leti u nebo!

Srećom, nitko ne bi smio imati ništa protiv kruha koji sadrži zdrave sastojke kao što su lan, suncokret, soja, cjelovito brašno, jabučna vlakna, sezam... I samo 5.9 grama ugljikohidrata na 100 g! ?

Predstavljamo originalni Proteinski večernji kruh

Što se proteina tiče, oni su glavni makronutrijent za izgradnju mišića, krvi, kose i unutarnjih organa poput srca. Dakle, ne želite oskudijevati proteinima u svakodnevnoj prehrani.*

No, činjenica da na 100 g ovaj kruh sadrži samo 5.9 g ugljikohidrata, dopušta vam da u njemu uživate u kombinaciji s najrazličitijim ribljim i mesnim namazima, da ga jedete s pečenim mesom, poslužite ga sa salatom ili u bilo kojoj neobičnoj kombinaciji.

Osobno ga najviše volim umočiti u tučeno jaje i pripremiti na tavi s maslinovim uljem. ? Jedino ograničenje koje imate vaša je mašta. ?

Kako do večernjeg proteinskog kruha?

To je ono najbolje, postoje čak dva načina:
1) Proteinski kruh je već neko vrijeme dostupan u nacionalnom lancu trgovina Plodine po cijeni od 13 kn.
2) Sudjelujte u nagradnoj igri i osvojite ovaj kruh! Potrebno je samo komentirati ovu priču na nekoj od Facebook objava, i ako pobijedite - kontaktirat ćemo vas za adresu i poslati kruh. ?

A imamo i jednu zamolbu:
Ako budete isprobali ovaj kruh, budite tako dragi i poslije toga pratite kretanje šećera na grafu vašeg senzora! Pošaljite nam na [email protected] fotku grafa nakon konzumacije ovog kruha i možda također osvojite nagradu 😉

*osoba koja ima zdrave bubrege ne može imati problema s probavljanjem proteina

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Dijabetes tip 2: