Maja Vukovic

Hrvatska Futsal DiaEuro reprezentacija ponovno dokazala da je – NEOPISIVA!

28/07/2018

Ušli smo u FINALE koje igramo danas 28.7. u 18h protiv Bosne i Hercegovine!

O hrvatskoj Futsal reprezentaciji, koju čine isključivo osobe koje žive i dišu za nogomet, a pri tome imaju jedan i jedini – neizostavni dijabetes tipa 1, pisali smo već jako puno. Onaj tko još nije čuo za njih neka se posrami, ali i obnovi znanje jednim od mnogih objavljenih tekstova.

Ne volim nikoga dizati u nebesa jer smatram da to svatko može učiniti jedino sam svojim djelima. Budući da dečkima očito ide nogomet, a meni pisanje (barem se nadam), onda mogu reći da su mi oni dali povoda za to da nekoliko idućih redaka posvetim njima i njihovom životu. Dizati ih u nebesa nema potrebe, a ni smisla. To oni sami mogu ili ne moraju učiniti.

Naši zlatni DiaEurovci su nakon jednog teškog poraza, ali ostalih glatko dobivenih utakmica, zaslužili ono u čemu će danas, 28.7.2018., sudjelovati – finale DiaEuro prvenstva u Futsalu 2018. godine! Borba za zlato posebno me veseli jer zapravo igramo protiv naših dragih susjeda koje nikako ne smijemo podcijeniti – protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tko čini naše zlatne DiaEurovce? Mislim da slika govori više od tisuću riječi, a i budimo realni – mami uzdahe…. Tko prvi prebroji pločice, dobije kavu s odabranim reprezentativcem. 🙂  Naravno, mislim na pločice u svlačionici.

Bilo je mnogo problema na njihovom putu za odlazak u Slovačku, bilo ih je i prošle godine, navikli smo. No, idemo dalje na jedini ispravan način - neiscrpnom borbom za jednaka prava SVIH osoba s dijabetesom!

Naše zlatne DiaEurovce čine jednostavni i skromni momci s malo potpore, ali uspjehe unatoč tomu ostvaruju! S ograničenim resursima, okupljanje mladih ljudi raširenih diljem cijele Lijepe Naše, apsolutno je nemoguće. A to su dečki koji samo žele svima pokazati i dokazati da dijabetes nije nešto što te čini slabim, već upravo suprotno – SNAŽNIM I JAKIM. Dijabetes se, kao i sve ostalo u životu, sastoji od uspona i padova. Uvijek i konstantno, ali važno je da ni jedan pad ne bude konačan, već da nakon njega slijedi samo još jedan od uspona.

I zato, što ćemo danas, ove sunčane subote, učiniti? Stisnut ćemo naše palčeve jako, jako i usmjeriti svoje pozitivne misli prema našim zlatnim DiaEurovcima da prošlogodišnje zlato samo još dodatno potvrde i učine još sjajnijim. Ja u njih uopće ne sumnjam, ali jednako tako znam i vjerujem da će neovisno o rezultatu, oni za nas uvijek biti zlatni. Jer oni su naši zlatni dečki – DiaEuro Futsal Team Hrvatska.

Maja Vukovic
Organizatorica i suradnica brojnih dijabetičkih projekata Ljubiteljica dobre spize i "low carba" Pasionirana volonterka projekta www.insulinforlife.org

Još iz kategorije Izdvojeno: