Davor Skeledžija

Gradonačelnik Milan Bandić o revolucionarnom uređaju za mjerenje glukoze

14/11/2016

Portal www.naInzulinu.com je prije nekog vremena pokrenuo inicijativu da Poglavarstvo Grada Zagreba jednokratno financira svim svojim malim dijabetičarima revolucionarni uređaj za mjerenje glukoze, tj. start paket: „FreeStyle Libre“.

Danas, 14. studenoga, u 17,30 sati, ispred fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice, u povodu Svjetskog  dana borbe protiv dijabetesa, a na inicijativu Veleposlanstva Kraljevine Danske,  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zajedno je sa veleposlanikom Andresom Christianom Hougardom dao izjavu za medije, dok se na fontanama projicirao plavi krug - simbol borbe protiv dijabetesa.

fontaneU sklopu kampanje borbe protiv dijabetesa, već tjedan dana zagrebačke su fontane osvijetljene u plavu boju. Uz Grad Zagreb i Dansku ambasadu, pokrovitelji kampanje su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski savez dijabetičkih udruga i Zagrebačko dijabetičko društvo.

Za Vas smo pripremili video izjavu koju je Gradonačelnik dao našem vrhunskom glumcu Željku Koenigsknechtu vezano za plan koji je objavljen i na službenim stranicama Grada Zagreba gdje je među ostalim naveo: Početkom iduće godine, čim bude registriran jedan aparatić koji će koštati 200 eura, a kojim djeca mogu naslonom na kožu pratiti visinu šećera u krvi, mi ćemo ga nabaviti. Nakon toga ćemo ići i s prijedlogom resornom ministarstvu i HZZO-u da ga također nabavi.

Pogledajte video izjavu pred fontanama i okupljenim brojnim novinarima:

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Djeca: