Gradonačelnik Milan Bandić o revolucionarnom uređaju za mjerenje glukoze

Portal www.naInzulinu.com je prije nekog vremena pokrenuo inicijativu da Poglavarstvo Grada Zagreba jednokratno financira svim svojim malim dijabetičarima revolucionarni uređaj za mjerenje glukoze, tj. start paket: „FreeStyle Libre“.

Danas, 14. studenoga, u 17,30 sati, ispred fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice, u povodu Svjetskog  dana borbe protiv dijabetesa, a na inicijativu Veleposlanstva Kraljevine Danske,  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zajedno je sa veleposlanikom Andresom Christianom Hougardom dao izjavu za medije, dok se na fontanama projicirao plavi krug – simbol borbe protiv dijabetesa.

fontaneU sklopu kampanje borbe protiv dijabetesa, već tjedan dana zagrebačke su fontane osvijetljene u plavu boju. Uz Grad Zagreb i Dansku ambasadu, pokrovitelji kampanje su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski savez dijabetičkih udruga i Zagrebačko dijabetičko društvo.

Za Vas smo pripremili video izjavu koju je Gradonačelnik dao našem vrhunskom glumcu Željku Koenigsknechtu vezano za plan koji je objavljen i na službenim stranicama Grada Zagreba gdje je među ostalim naveo: Početkom iduće godine, čim bude registriran jedan aparatić koji će koštati 200 eura, a kojim djeca mogu naslonom na kožu pratiti visinu šećera u krvi, mi ćemo ga nabaviti. Nakon toga ćemo ići i s prijedlogom resornom ministarstvu i HZZO-u da ga također nabavi.

Pogledajte video izjavu pred fontanama i okupljenim brojnim novinarima:


Još iz kategorije Djeca:

Comments

2 responses to “Gradonačelnik Milan Bandić o revolucionarnom uređaju za mjerenje glukoze”

  1. […] Pored svih ovih udruga, Grad Zagreb je dao nemjerljiv doprinos. Gradonačelnik je izjavio da će Zagrebačkoj djeci nabaviti ovaj uređaj čim dođe u Republiku Hrvatsku, a i da će se pridružiti angažmanu prema institucijama kako bi ga imali svi kojima je to potrebno. Više o tome pročitajte ovdje […]

  2. […] u svojem naumu. Završavam u stilu velikog podupiratelja bezbolnog mjerenja, gradonačelnika Milana Bandića – „pustimo institucije da odrade svoj dio […]