Bili smo na humanitarnom koncertu – „Za život s manje boli!“

Prvi ikada koncert vezan za dijabetes je bio spektakl održan u sklopu humanitarne akcije „A bebe?“ iz 2005. godine. Ovaj u Sisku je definitivno prvi koji je organiziran od strane samih osoba s dijabetesom 🙂

Djeca oboljela od dijabetesa koja žive u Sisku i okolici su uistinu sretna što u njihovom gradu postoji ekipa okupljena oko Dijabetičkog društva grada Siska i njihovog predsjednika Darka Velhesa. Bez imalo pretjerivanja ću zaključiti da je Sisak apsolutno najviše u čitavoj Hrvatskoj napravio kako bi svojoj djeci osigurao pristup najmodernijoj tehnologiji. Riječ je o tehnologiji zahvaljujući kojoj djeca žive život s manje boli, s kojom imaju bolji uvid u svoju bolest, mogu ju bolje kontrolirati, te uz pomoć nje voditi zdraviji i uspješniji život. Sve ono što će svaki političar i državni službenik, u svako doba dana i noći barem deklarativno podržati. Ipak, nije samo deklarativno, tko god imalo prati inicijativu „Za život s manje boli“ vrlo dobro zna da su nas podržali svi koji nešto znače u ovoj našoj Hrvatskoj, a neki su učinili i puno više.

Zagrijavanje

Vratimo se na koncert
Nevjerojatno veseo kombi sa čitateljima i blogerima portala naInzulinu.com se jednog lijepog popodneva sa zagrebačkih fontana zaputio ka Sisku.

Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija, kompletno gledalište Sportske Dvorane Brezovica je bilo puno. Grad Sisak i okolica su pokazali srce, veliko kao tri rijeke koje ih okružuju. Siguran sam da dio gledatelja i nema neke veze s dijabetesom, ali su došli podržati svoj grad i svoje stanovnike, posebno svoju djecu. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a i nadležno Ministarstvo Zdravstva je imalo službenog izaslanika, našu dragu Dunju Poljak Skoko. Kompletan prihod će biti iskorišten za kupnju opreme koja sisačkoj djeci dijabetičarima omogućuje Život s manje boli.

Tko je nastupio?
Odabir sudionika je odrađen školski savršeno. Nastupile su mlade i vesele zvijezde iz Siska i okolice: Pavao Anić, Ivana Marić, Ivana Šarić, Grupe Povratak, Ruswaj i Novi početak. Naravno, koncert ne bi bio ono što jest, da nas na kraju svojim nastupom nije oduševila legenda ovih prostora – Halid Bešlić. Samo zbog koncerta je potegnuo direktno iz svog Sarajeva i otpjevao svoje najveće hitove, među ostalima „Prvi poljubac“, „Miljacka“, „Sarajevo grade moj“…

Halid Bešlić je i ovim nesebičnim potezom potvrdio status humanitarne legende i vrhunskog zabavljača. Od prvog momenta kada je stupio na pozornicu, do zadnjeg otpjevanog stiha – publika je bila na nogama u ekstazi. U srce je dirnuo svaku dušu, a posebno osobe s dijabetesom zbog kojih je te večeri doputovao u Sisak.

Zaključak
Vjerujem da je ovaj koncert kruna javnih aktivnosti i pritisaka vezanih za inicijativu „Za život s manje boli“ i da će konačno farmaceuti odraditi svoj dio posla. Jer sada je upravo na njima da se pojave u Hrvatskoj sa svojom najboljom tehnologijom i prijave na HZZO listu pomagala. Portal naInzulinu.com, udruge, Savez, struka, mediji i javnost su odradili sve ostalo.

Ukoliko želite osjetiti barem dio ugođaja sa koncerta – fotogaleriju i pokoji audio-video isječak potražite ovdje


Još iz kategorije Djeca:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com