Wellion – JOŠ jedna pumpa bez katetera u Hrvatskoj?

Nedavno je završio kongres koordinacije obiteljske medicine u Šibeniku, KOHOM. Dodatne informacije o programu kongresa je moguće pronaći ovdje.

No, ono što zanima osobe s dijabetesom nije službeni program, nego aktivnosti „na marginama“.

Predstavljena je Wellion MICRO-PUMP inzulinska pumpa bez katetera! Do sada smo se u Hrvatskoj sreli s pumpom OmniPod koju distribuira Medilab ONE te Medtrum A7+ koju će uskoro distribuirati Bauerfeind.

Sa KOHOM konferencije
S KOHOM konferencije

Sada imamo još i tvrtku Med Trust koja planira distribuciju ove pumpe bez katetera u Hrvatskoj. Ova pumpa za sada nema vezu sa senzorima niti s mobitel aplikacijom.

Ipak, za pohvaliti je činjenica da se od opreme za ovu pumpu baca samo spremnik i tanak flaster s plastičnom podlogom za pumpu, dok ostale komponente, kao što su transmiter i baterija, se koriste više puta. To bi naravno moglo rezultirati nižom cijenom.

PDA (bežična upravljačka jedinica) je opremljen uređajem za mjerenje glukoze u krvi, dok se USB portom, putem kojeg se puni, prebacuju podaci iz dnevnika samokontrole na računalo, a služi i za moguće nadogradnje kao što je očekivana komunikacija sa senzorima.

Kompletno sučelje upravljačke jedinice i upute su prevedeni na Hrvatski jezik što pokazuje ozbiljnu namjeru Med Trust-a da se s ovom pumpom uključe u utrku u Hrvatskoj.

Što se tiče nacionalnog tendera čiji „raspis“ očekujemo vrlo brzo – tu se sigurno ništa neće događati s ovom pumpom, a vjerojatno ni s ostalim pumpama bez katetera.. Uskoro više.

Ipak, dobra vijest koju znate, ako ste čitali donji tekst, je da svi vjeruju da je nacionalni tender 2021. posljednji i da onda kreće ozbiljna i zrela priča oko uvrštavanja inzulinskih pumpi na HZZO listu pomagala:

HZZO i liječnici pokrenuli proces stavljanja inzulinskih pumpi na listu pomagala!

Sretno nam bilo!


Još iz kategorije Inzulinske pumpe:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com