Gost autor

Sin je dobio Ypsomed pumpu! Osvrt

22/01/2023

Ne znam kako vaši, ali moj slatkiš je jako skeptičan prema promjenama kada je dijabetes u pitanju.

Zato smo bili presretni kada je pristao na senzor. To se dogodilo zahvaljujući Ineski Jakopanec koju smo slučajno sreli na moru te joj prišli ugledavši taj zanimljivi bijeli gumbić, a ona je bila toliko ljubazna da mu objasni njegove prednosti.

Na prvi spomen sintagme inzulinska pumpa, stiglo je kategoričko ne. No mic po mic i mi smo se ipak upisali na listu čekanja... A kada nas je sestra Jasna nazvala i rekla da dođemo na edukaciju i postavljanje pumpe, svi smo u čudu zurili u telefon nakon razgovora, s pitanjem - šta sad?

Ne znam tko je bio više uplašen, ali nema natrag.

Sin je dobio Ypsomed pumpu!

Na edukaciji mi se od straha učinilo da ništa nisam pokopčala...  Sva sreća da ti mladi sve kuže pa je od prvog dana čim je pumpu uzeo u ruke, bio zadovoljan njome.

Čitam kritike koje kažu kako je spremnik malen, oko 160-170 jedinica, ali prednost je što je staklen, što znači da se mogu unaprijed napuniti inzulinom i držati spremni u hladnjaku. Jedna mu ampula traje 3 i pol dana. Odlično.

Inače, sin će u 5. mjesecu biti punoljetan, visok je 188 cm, u punoj snazi i velikog apetita.

Također, ekipa iz Salvusa je za svaku pohvalu. Nazovu nas i obavijeste o točnom vremenu kad će dovesti sav potrošni materijal za pumpu na kućnu adresu. Na raspolaganju su doslovno 24 sata dnevno 😊

Jednom smo prilikom imali problem s aplikacijom i kako nismo mogli otkloniti grešku, gospodin je sjeo u auto, došao iz Zagreba i sve ponovno povezao. Kad god smo u dilemi, slobodno ih nazovemo i uvijek dobijemo savjet.

Prošle godine je pumpa odjednom počela pištati, gumb za uključivanje je štekao, i isti dan su nam donijeli novu. Kad pitam sina  bi li želio neku drugu, noviju, koje sada dolaze na tržište, opet stiže ono kategoričko ne.

Sviđa mu se Ypsomed zato što je mala, povezana s njegovim mobitelom i nema potrebe za drugom. Trenutno nije povezana s Librom, iako bi bilo bolje da jest. Sada imamo dvije aplikacije na istom mobitelu, jednu za Libre senzor, a drugu za Ypsomed pumpu.

Možda mi nismo kompetentni komentirati i davati recenziju pumpe jer nam je ova prva i jedina, ali ipak se nadamo da vam je koristio naš mali osvrt o druženju s Ypsomed pumpom 😊

Iako ne mogu reći koliko je bolja ili lošija od neke druge, znam da mu je svakako olakšala život i popravila kvalitetu istoga.

Ako je naš sin sretan, mi smo još sretniji.

Na moj upit da napiše svoju recenziju, samo se nasmiješio i rekao: „Potpisujem sve što si napisala".

Sad mu je veća preokupacija kako i gdje proslaviti svoj 18.

A ja sve mislim - on beba 💙

Nedžada Jukić

Nedžada Jukić - u sredini


Još iz kategorije Inzulinske pumpe: