Davor Skeledžija

Opoziv dijela Medtronic inzulinskih pumpi i u Hrvatskoj!

07/10/2021

Vjerojatno ste nekad jednom naletjeli na informacije o opozivu nekih inzulinskih pumpi. Prema mojem iskustvu, u Hrvatskoj se nije bilo tako lako dočepati nove inzulinske pumpe na ovaj način, do sada.

U najnovijem opozivu o kojem će se oglasiti i službeni distributer Mediligo – bi vam se moglo dogoditi da svoju 640G inzulinsku pumpu zamijenite za novu čak i ako nemate vidljivih oštećenja te čak i ako je pumpi istekla garancija. Naravno, bez dodatne naknade. Riječ je o dijelu 640G inzulinskih pumpi koje imaju proziran prsten pri samom vrhu gdje se pričvršćuje infuzijski set:

Medtronic 640G inzulinska pumpa

Medtronic 640G inzulinska pumpa

Kako biste provjerili jeli vaša pumpa spremna za opoziv, posjetite stranicu:

https://www.medtronicdiabetes.com/retainer-ring-serial-number-look-up/

i unesite serijski broj koji možete pronaći sa stražnje strane vaše pumpe ispod kopče za pojas. Ukoliko se i Vaša pumpa nalazi na listi za opoziv, dobit ćete ovakvu poruku:

Zaključak

Ovakvim opuštenim pisanjem ne želim umanjivati problem koji se pojavio, ali sigurno ga nije potrebno ni preuveličavati. Šanse da Vaša potpuno ispravna pumpa, baš sada nakon što ste ovo pročitali, krivo dozira inzulin - su iznimno malene.

Stoga se ili opušteno strpite da Vas Mediligo kontaktira ili ih kontaktirajte na +385 1 6454 295 odnosno [email protected]

****************

Update, u međuvremenu je na web stranicama tvrtke Mediligo objavljena službena informacija:

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Inzulinske pumpe: