Gost autor

NAŠA OmniPod priča

22/03/2021

Priča počinje prije 5 godina kada je naš sin Vito, tada šestogodišnjak, dobio dijagnozu dijabetes tip 1. Trebalo nam je vremena da se pomirimo s novonastalim životom, bockanjem, mjerenjem šećera i stalnim pitanjem „Koliki ti je šećer?“.

Bili smo jako dobro regulirani pa pumpa nije dolazila u obzir, čak ni da dođemo na listu..

Jednog dana, pregledavajući internet u stalnoj potrazi za nečim što bi pomoglo i olakšalo našu svakodnevnicu, pogledala sam video mame i djevojčice u Americi. Njih su dvije išle na postavljanje pumpe OmniPod u bolnicu i cijeli su taj proces snimale. Oduševila sam se saznanjem da tako nešto postoji i odmah shvatila da bi to za Vitu i nas kao obitelj bilo veliko olakšanje. Nema kateter (Vito je jako živahan), nema zaštopavanja, postavi se za tren, nema zraka u kanili, možeš zaboraviti na bockanje i na dugodjelujući inzulin dva puta dnevno. Nije problem ako je gladan između obroka, a želi jesti - ne mora se bockati..

Otad sam konstantno razmišljala kako se domoći OmniPoda

I dogodilo se da je susjeda s mora, koja je medicinska sestra u Njemačkoj, jednog dana pitala: Zašto Vito nema flaster? To puno naših  pacijenata koristi. Flaster je bio OmniPod i objasnila sam joj da mi u Hrvatskoj nemamo tu pumpicu.

I tako, naša Nataša nas je pozvala u Njemačku, organizirala ekipu i za Božić prije tri godine dočekali su nas s najljepšim poklonom.

Vito je dobio svoj OmniPod!

Vitin najdraži božićni poklon :)

Vitin najdraži božićni poklon 🙂

Nataša će biti presretna kada joj kažem da se (novija verzija) odsada može kupiti u Hrvatskoj u tvrtci Medilab ONE.

Bežični kućni pankreas – Wireless Closed Loop!

Nadamo se da će uskoro biti dostupan preko HZZO-a.

Josipa Sallabi


Još iz kategorije Inzulinske pumpe: