Gost autor

Medtrum Nano pumpa i senzor – nakon 6 mjeseci korištenja

02/06/2024

Dojmovi su čak i bolji nego na početku budući da je prošao period prilagodbe, tj. upoznavanja s nečim novim i posljedično drugačijim načinom funkcioniranja u životu. Suživot s pumpom mi je postao novi stil života.

Slobodno mogu reći da mi se kvaliteta života izuzetno popravila, živim opuštenije i jednostavnije, iako bez obzira na poboljšanja treba i dalje ostati discipliniran.

Od zadnjeg intervjua imao sam problema sa 2 senzora. Bili su tehnički neispravni zbog prevelikih odstupanja u mjerenjima. Za mene to nije niti novost niti nešto dramatično jer imam dojam da je kod drugih proizvođača takva pojava puno češća. Odstupanja su i dalje do 1 mmol/l prilikom provjere i kalibracije.

I patcheve i senzore sam testirao u bazenima s toplom i hladnom vodom, bez  dodatnih zaštita, i sve je prošlo u redu.

Imao sam priliku 3 puta mijenjati patch.  Naime dogodilo mi se da sam pogodio nešto što nisam trebao i došlo je do zaštopavanja iglice, tzv. ''okluzije''.

U travnju sam prešao na najnapredniji način rada ''auto meal handling'' koji za sada funkcionira odlično i ako nemate drastičnih odstupanja u prehrani ''pumpa napravi sve potrebno'' da šećeri budu u ciljanoj vrijednosti.

Pumpom i senzorom ne upravlja više PDM, nego sve radi aplikacija na mobitelu Easy Patch. Aplikacija ima zanimljivo, nemonotono sučelje i jasnu preglednost. Više mi se sviđa od sučelja na PDM-u.

Primijetio sam jednu zanimljivost: baterija od transmitera danas je ušla u 28. dan, a senzor još funkcionira. Spletom okolnosti mi se dogodilo da nisam mogao napuniti transmiter, pa sam ga samo ukopčao na bazu da vidim koliko će izdržati. Ovo ne bih preporučio kao praksu jer i sam proizvođač navodi  da se isti puni poslije svake izmjene koja je nakon 14 dana.

Čekamo odobrenje pumpe za kćer, pa ćemo imati jedno  iskustvo više 😊

Kad se podvuče crta, ovo je jako velik napredak za ljude s dijabetesom, pogotovo za one koji imaju dugogodišnji staž u borbi s ovom bolesti. Bit će mi drago da se na tržištu pojavi više ovakvih uređaja koji će nam svima dodatno olakšati život.

Autor: Zlatko Dujmić


Još iz kategorije Inzulinske pumpe: