Davor Skeledžija

Snimka priloga na centralnom Dnevniku HRT 1 - Inicijativa Za život s manje boli

14/02/2017

Za sve koji su propustili prilog o inicijativi „Za život s manje boli“ u središnjem HRT 1 Dnevniku, prilažemo snimku priloga. Doseg najave na našoj mladoj Facebook stranici je za sada nevjerojatnih 13.000, a broj ljudi koji je sjedio za malim ekranima je teško uopće pretpostaviti. Ekipi okupljenoj oko portala naInzulinu.com je ovo nevjerojatan poticaj za još veći angažman za svu djecu i odrasle na inzulinu kojima je to potrebno. Ovaj prilog je samo vrh sante leda vezano za aktivnosti brojnih udruga i pojedinaca na svim nivoima kako bismo u Hrvatskoj imali što bolji pristup ovoj revolucionarnoj tehnologiji. I Vi ćete imati priliku dati svoj doprinos, zajedno sa udrugama i krovnim Hrvatskim Savezom dijabetičkih Udruga. Stoga „lajkajte“ Facebook stranicu NaInzulinu kako bi što bolje mogli pratiti razvoj događaja. Pripremamo još važnih informacija jer zajedno smo jači!

Zahvaljujući ovoj inicijativi sve ključne osobe u zdravstvenom sustavu su ili će biti informirane o važnosti nove tehnologije kontinuiranog mjerenja, a proizvođači ohrabreni za daljnji angažman za dolazak na HZZO listu. Detalji o samoj inicijativi su dostupni OVDJE.

Dvije ispravke: u prilogu HRT-a je Davor Skeledžija potpisan kao predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva, što od kraja 2016 nije tako. Također se iz priloga možda može zaključiti da u Hrvatskoj uopće nije moguće ni kupiti niti jedan senzor za kontinuirano mjerenje.  U Hrvatskoj na slobodnom tržištu postoji jedan model  senzora tvrtke Medtronic koji mogu koristiti osobe na inzulinskim pumpama. Naravno, to nije ni približno dovoljno.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije HZZO: