Ines Avgustinovic

Osobno mišljenje - FIASP smatram dragocjenim!

12/10/2017

Otkako sam čula za FIASP željela sam ga probati! Zahvaljujući nekim novim poznanstvima, uspjela sam doći do njega, koristim verziju s jednokratnim pen-om.

Moj prvi dojam je da zlata vrijedi!

Ako mi je sada šećer prije jela 4,6 te nakon jela 5,2 (praktički ne raste ni ne pada), što se s Novorapidom događalo, treba li više išta reći?

U početku sam krenula oprezno, s duplo manjom dozom. Šećeri su bili do 10 mmol/l. Postepeno sam shvatila da ga treba podjednako kao i Novorapida, na moju dozu inzulina možda pola jedinice manje.

SADA OVAKO IZGLEDA MOJ DAN:

NEMA VIŠE TOLIKO PIKANJA, MJERENJA, HIPOGLIKEMIJA, ALI NI ONOG RAZMIŠLJANJA – Kada sam dala inzulin? Kada trebam jesti?
JEDNOSTAVNIJE JE! DAM SI GA I JEDEM!

Prije par godina je moj dijabetolog napisao u moj karton - "Nema vremena za sebe!". Sad ga imam još manje, majka sam, radim dva posla i radim sve što i svi rade. Ipak, više ne zaboravljam jesti ili se piknuti kao prije i zato su mi šećeri dobri.

Gornji tekst sam napisala nakon 3 tjedna korištenja FIASP-a… Vrijeme je proletjelo 🙂 Danas, nakon puna 3 mjeseca na FIASP-u, mislim o njemu, ali i o LOWCARB prehrani još bolje. Nema više „rollercoaster-a“, odlični i stabilni šećeri skoro bez hipoglikemija, a HbA1c je nakon stvarno dugo vremena jako dobar 5,6%. Doze brzog inzulina su i dalje vrlo male, potrošim svega 8-10 jedinica dnevno, a jedem puno bolje, ukusnije i kvalitetnije. Ako slučajno „zeznem“, FIASP je toliko brz da za čas spusti šećer sa 11 na 5 mmol/l. Zato mi je dragocjen i kad sam u PMS-u! Vrlo brzo spušta podivljale šećere.

Ostajem na FIASP-u i nadam se da će što prije stići u Hrvatsku i na HZZO listu!

Prošle članke o FIASP-u možete pročitati ovdje i ovdje


Još iz kategorije HZZO: