Moderna tehnologija dolazi na HZZO!

Za sada imamo samo ovu nepotvr─Ĺenu informaciju! ­čÖé ­čÖé ­čÖé

“Povjerenstvo za op─ça medicinsko tehni─Źka pomagala donijelo je odluku senzor LIBRE dolazi na hrvatsko tr┼żi┼íte i svim oboljelima bit ─çe dostupan u ljekarnama krajem svibnja/po─Źetkom lipnja. Na ra─Źun HZZO-a pravo bi imali djeca do 18, trudnice, slijepe osobe i one (odrasle, op.a.) osobe koje imaju dijabetes tipa 1 s 4 i vise dnevnih doza inzulina i hipoglikemiju potvr─Ĺenu od lije─Źnika dijabetologa u bolni─Źkim uvjetima. Krajnja odluka je na Upravnom vije─çu HZZO-a koje se sastaje krajem travnja.” (Upravno vije─çe u pravilu ne kvari odluke koje su donijela HZZO Povjerenstva, ali da, jo┼í nije sve gotovo, op.a.)

Vjerujemo da je vrlo sli─Źna pri─Źa i za Medtronic Enlite CGMS za inzulinsku pumpu. Drugim rije─Źima, trebati ─çemo jo┼í neke stvari utvrditi i ra┼í─Źistiti, ali pomalo.

Hvala svim dijabeti─Źkim dru┼ítvima i dijabeti─Źarima osobno, te struci, medijima i politi─Źarima koji su sudjelovali u ÔÇ×Inicijativi za ┼żivot s manje boliÔÇť na najrazli─Źitije i najkreativnije na─Źine. Neki su pisali HZZO-u, drugim institucijama, medijima, neki su organizirali koncerte, drugi ┬ásu nabavljali sredstva preko gradova, lobirali kod bitnih osoba, itdÔÇŽ Jedna udruga je organizirala i┬áobra─çanje jednog saborskog zastupnika ┬á– Ministru zdravstva u Saboru Republike Hrvatske! Ako uspijemo, objavit ─çemo i to. Nije jo┼í gotovo, ali razloga za optimizam uistinu ima.

http://vijesti.hrt.hr/438436/senzor-libre-dolazi-na-hrvatsko-trziste-bit-ce-dostupan-krajem-svibnja


Još iz kategorije Djeca:

Newsletter Powered By : XYZScripts.com