Davor Skeledžija

Jutarnji list i 24 Sata - za „Život s manje boli“

07/09/2017

Stvarno je nevjerojatno zadovoljstvo kada dva velika lista u Republici Hrvatskoj senzibiliziraju i informiraju javnost o Inicijativi „Za život s manje boli“. Oba su temi pristupila ozbiljno, ne prvi put i iz različitih uglova su pokazali veliko srce i empatiju za osobe na injekcijama inzulina.

Prva novinarska poslastica je članak Jutarnjeg lista. Napisala ga je Goranka Jureško, iskusna i profesionalna novinarka, veliki borac za dobre stvari. Najviše voli djecu i njima bi dala sve što postoji na ovom svijetu 🙂 Ima stav i dobro ga argumentira, sa svakim Ministrom zdravstva je uspjela ostvariti kvalitetan odnos usprkos argumentiranim kritikama koje im zna uputiti uživo ili preko svojih članaka. Sretni smo što postoje takvi ljudi na ovom svijetu, a ovo joj nije prvi članak na našu temu:

Jutarnji List

A Barakude?! 🙂
Što reći.. LEGENDE sporta, šampioni na krovu Svijeta, a sada i aktivisti za osobe na inzulinu :).  I oni su s Hrvatskim vaterpolskim savezom podigli glas za svoga Ivana Marcelića i sve nas, poslali su svoj apel HZZO-u:

Nevjerojatno veliku tiražu i popularnost u Hrvatskoj imaju i novine 24 Sata, kao i njihov web portal www.24sata.hr . Kao što ćete primijetiti iz članaka u nastavku, njihova novinarka Jasmina Sarić Čedić je razvila posebnu vezu sa našim Lukom, nepokretnom osobom koja ne govori, ima tešku psihomotornu retardaciju, epileptične napade i različite druge bolesti. Povrh svega, dobio je još dijabetes ovisan o inzulinu. Detaljniji članak portala naInzulinu.com je dostupan ovdje. Luka i obitelj su jedni od nas, jedni u nizu osoba koji s nestrpljenjem očekuju sljedeću sjednicu Povjerenstva Za Opća i Medicinsko Tehnička pomagala HZZO-a u drugoj polovici rujna, u kojoj ćemo čuti što je prva instanca odlučila o našoj budućnosti. Hoće li djeci i odraslima na inzulinu omogućiti pristup modernoj tehnologiji za život s manje boli. Mi smo učinili sve, osigurali im podršku osiguranika, javnosti, politike, medija i struke, sada su oni na potezu.

Kada pomislite kako Vam je teško, kada poželite odustati od svega - sjetite se Luke i njegove obitelji

Kao što naslućujete, ovo nije prvi članak koji su 24 Sata i novinarka Jasmina posvetili našem Luki, evo još jednog: "Luka za život treba senzor kojeg nema u Hrvatskoj", a i Jutarnji nam je svojedobno posvetio ogroman prostor, cijele dvije stranice u svom prilogu "Doktor u Kući". I naravno da ih zanima dokle ćemo dogurati u borbi za naša prava.

Stoga glavu gore i pamet u glavu:

Sretno nam bilo

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: