Inzulinske pumpe 2016. i HZZO – razvoj događaja

hzzo_pumpa2Krajem 2015. godine HZZO je raspisao natječaj za nabavku inzulinskih pumpi koji je ubrzo poništen. Službeni odgovor HZZO-a je glasio: „Jer se ponuditelj svojom ponudom nije uklopio u predviđena sredstva od strane Zavoda“.

Početkom 2016. godine HZZO je ponovio natječaj za inzulinske pumpe i u veljači, 2016. je konačno nabavljeno i isporučeno 107 inzulinskih pumpi (41 za odrasle, a 66 za djecu).

S obzirom na tadašnje probleme, predsjednik HSDU-a Davor Bučević je ovih dana u HZZO-u postavio pitanje oko novog tendera za 2016. godinu i ponudio pomoć. Sve kako se ne bi ponovio isti problem iz 2015., kako bi se bolje planirala sredstva Zavoda i kako se ne bi izgubila godina u opskrbi Hrvatskih dijabetičara inzulinskim pumpama.

U HZZO-u su odgovorili da su poslani upiti referentnim centrima vezano za potrebe za pumpama i potrošnju pumpi iz prošlog tendera. Po dolasku odgovora će biti objavljen novi natječaj za inzulinske pumpe.

Neslužbeno doznajemo da upiti nisu došli u dva glavna referentna centra: KBC Rebro za pedijatriju, te Vuk Vrhovac – za odrasle; a niti na pedijatriju u Split.

Potrudit ćemo se da ova informacija dođe natrag u HZZO, kako bi upiti referentnim centrima bili ponovo poslani, na njih odgovoreno, te kako bi se u što kraćem roku pokrenuo novi HZZO tender za inzulinske pumpe.

Razvoj događaja pratite na portalu:   NaInzulinu_logo

 

Svečana primopredaja inzulinskih pumpi na Vuku Vrhovcu početkom 2016. g. (izvor HZZO)
Svečana primopredaja inzulinskih pumpi na Vuku Vrhovcu početkom 2016. g. (izvor HZZO)

Još iz kategorije HZZO: