HZZO poništio odluku o doplatama za inzuline!!

Sretan Božić i Nova Godina!

Danas je održana sjednica Upravnog Vijeća HZZO-a! “Onako usput“, na kraju maila s objavom za medije piše i ovo:

Budući da inzulin trenutno spada u skupinu lijekova, ova odluka se odnosi i na njega. No, mi vrlo dobro znamo da inzulin nije lijek jer nas na žalost nikada neće izliječiti… Inzulin je naš život.

Odite kući, poližite rane i dočekajte ove blagdane sa spoznajom da je nova potencijalna doplata na inzuline – odgođena do daljnjeg! Vjerojatno nikada nećemo sa sigurnošću saznati što je točno ovaj put prevagnulo i gdje se prelomilo – ali možda je i bolje tako.

Ne zaboravite se zahvaliti svima kojima ste pisali, nemojte se dovesti u situaciju da kada im se jednom opet javite plačući o novoj ugrozi – vam poklope slušalicu ili ignoriraju e-mail – jer niste ni hvala znali reć. Ne zaboravite da trenutno barem mi, osobe s tip 1 dijabetesom u Republici Hrvatskoj, imamo prava na kojima nam mnogi zavide. Isto tako, budite svjesni da ovakva prava bez borbe – zadržati nećemo. Stoga, nemojte se opustiti, ali slobodno proslavite – zaslužili ste! 🙂

Ipak, očigledno je da razuma još ima, a gdje ima razuma – ima i nade. Neka ruše cijene, ali stručno i odgovorno prema zajednici u kojoj žive i koja ih financira.


Još iz kategorije HZZO: