Davor Skeledžija

I Medtrum ukida kalibraciju krvlju!

04/08/2021

Kao što znate, Libre senzore nije potrebno kalibrirati krvlju, za takav sustav se kaže da je „tvornički kalibriran“. Medtronic je nedavno objavio da najvjerojatnije iduće godine idu u prodaju novi Guardian 4 senzori koji će također biti „tvornički kalibirirani“, dakle „umjeravanje“ krvlju i za njih postaje stvar prošlosti.

A gdje je Medtrum?

Mnogi znaju da su u Hrvatskoj odnedavno preko HZZO-a i u slobodnoj prodaji postali dostupni novi manji TouchCare Slim senzori preko tvrtke Bauerfeind. Imaju punjivi bluetooth transmiter i trenutno se krvlju moraju kalibrirati jednom dnevno.

Moje druženje s Medtrum TouchCare® CGM-om

A sada odlična vijest!

Ako pažljivo pogledate postavke Medtrum TouchSlim aplikacije na svom mobitelu, primijetit ćete jedan sitan ali bitan detalj pri samom dnu:

Ako ipak mislite da kalibracija krvlju ima smisla i da ćete postići veću preciznost senzora – nema problema, ugasite tvorničku kalibraciju i nastavite se bockati u prst ili uz uključenu tvorničku kalibraciju povremeno odradite onu s krvi.

Kada Medtrum napušta obaveznu kalibraciju krvlju?

Kako to bude u doba ovog korona-ludila, nitko se ne želi (ili ne može?) ni na što obvezati, stoga je teško išta precizno izvući. No, s obzirom na činjenicu da je ova opcija prisutna (iako zasivljena) u aplikaciji, nadam se da nećemo dugo čekati. Osim toga, u Velikoj Britaniji se već naveliko priča o još novijoj generaciji malenih Medtrum Nano senzora, također bez kalibracije.

Dodatne informacije o Medtrumu potražite na portalima www.cgm.hr i www.mojMedtrum.com

Sretno nam bilo.

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije CGMS/FGMS: