Davor Skeledžija

Svi smo mi Sisak! - financije humanitarnog koncerta

23/05/2017

Zanima Vas kako je završio humanitarni koncert s Halidom? Koliko su novaca skupili? Pročitajte dopis Abbott-u Hrvatska u nastavku:

Humanitarni koncert „Za život s manje boli“ je dakle skupio oko 37.000kn, iznos dovoljan za čak 82 senzora, ali i prava sitnica u usporedbi sa snagom cijelog našeg tržišta.

Ne, ne očekujemo da će Abbott zbog ovog dopisa donijeti finalnu odluku o dolasku Libre-a u Republiku Hrvatsku, ipak Sisačko dijabetičko društvo je poslalo još jedan snažan argument da se to dogodi. U međuvremenu će predsjednik Sisačkog društva Darko Velhes i njegova ekipa ipak put Europe (one prave) u nabavku opreme za svoju djecu.

Trenutna cijena koju HZZO plaća za trakicu za mjerenje glukoze u krvi iznosi 2,72kn, a aparatić za mjerenje 0,95kn (ne nije greška, manje od kunu).  Sukladno Pravilniku o utvrđivanu cijena, početkom godine slijedi novi pad. (Ogroman je novac HZZO uštedio rušenjem cijena prijašnjih godina, a broj trakica je povišen samo djeci i to opet na traženje Udruge dijabetičara ZDD). Kada se u cijenu od 2,72kn uračunaju provizije veledrogerija i ljekarni, realna otkupna cijena trakica je još niža. Što mislite koliko Abbott Hrvatska treba prodati trakica za krv po ovim cijenama da bi „zaradio“ 37.000kn? I ne zaboravite da je HZZO sve samo ne brz u plaćanju svojih dugova, dok je ovdje riječ o isplati odmah i sad. Neki kažu da je Konzum u usporedbi sa HZZO-om – „uredni platiša“ 🙂

Ipak, poslat ćemo slične poruke o našoj spremnosti za moderne tehnologije Medtronicu, Dexcomu, Ascensiji (bivši Bayer) tj. svima koji nam život s dijabetesom mogu učiniti lakšim i uspješnijim.

Za dežurne skeptike imamo poruku od legendarnog Elon Musk-a, osnivača i/ili menadžera tvrtki kao što su: Paypal, Tesla Inc, SpaceX, OpenAI, itd:

Sretno nam bilo 🙂

 

Davor Skeledžija
Urednik portala naInzulinu.com. Dugogodišnji volonter društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva. Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala

Još iz kategorije Advocacy: