Svi smo mi Sisak! – financije humanitarnog koncerta

Zanima Vas kako je završio humanitarni koncert s Halidom? Koliko su novaca skupili? Pročitajte dopis Abbott-u Hrvatska u nastavku:

Humanitarni koncert „Za život s manje boli“ je dakle skupio oko 37.000kn, iznos dovoljan za čak 82 senzora, ali i prava sitnica u usporedbi sa snagom cijelog našeg tržišta.

Ne, ne očekujemo da će Abbott zbog ovog dopisa donijeti finalnu odluku o dolasku Libre-a u Republiku Hrvatsku, ipak Sisačko dijabetičko društvo je poslalo još jedan snažan argument da se to dogodi. U međuvremenu će predsjednik Sisačkog društva Darko Velhes i njegova ekipa ipak put Europe (one prave) u nabavku opreme za svoju djecu.

Trenutna cijena koju HZZO plaća za trakicu za mjerenje glukoze u krvi iznosi 2,72kn, a aparatić za mjerenje 0,95kn (ne nije greška, manje od kunu).  Sukladno Pravilniku o utvrđivanu cijena, početkom godine slijedi novi pad. (Ogroman je novac HZZO uštedio rušenjem cijena prijašnjih godina, a broj trakica je povišen samo djeci i to opet na traženje Udruge dijabetičara ZDD). Kada se u cijenu od 2,72kn uračunaju provizije veledrogerija i ljekarni, realna otkupna cijena trakica je još niža. Što mislite koliko Abbott Hrvatska treba prodati trakica za krv po ovim cijenama da bi „zaradio“ 37.000kn? I ne zaboravite da je HZZO sve samo ne brz u plaćanju svojih dugova, dok je ovdje riječ o isplati odmah i sad. Neki kažu da je Konzum u usporedbi sa HZZO-om – „uredni platiša“ 🙂

Ipak, poslat ćemo slične poruke o našoj spremnosti za moderne tehnologije Medtronicu, Dexcomu, Ascensiji (bivši Bayer) tj. svima koji nam život s dijabetesom mogu učiniti lakšim i uspješnijim.

Za dežurne skeptike imamo poruku od legendarnog Elon Musk-a, osnivača i/ili menadžera tvrtki kao što su: Paypal, Tesla Inc, SpaceX, OpenAI, itd:

Sretno nam bilo 🙂

 


Još iz kategorije Advocacy:

Comments

One response to “Svi smo mi Sisak! – financije humanitarnog koncerta”

  1. DIJABETIČKO DRUŠTVO GRADA SISKA Avatar
    DIJABETIČKO DRUŠTVO GRADA SISKA

    Dragi Davore! Hvala ti na riječima hvale i podrške. Toplo se nadamo da će ovaj tvoj komentar uroditi plodom i doprijeti do institucija koje su nadležne za realizaciju nabave mjerača i dolaska istih, što prije, u ovu nam dragu i lijepu našu Hrvatsku! Lijepi pozdrav tebi i ekipi! 😉 🙂

Newsletter Powered By : XYZScripts.com