Skupljamo novac za inzulinsku pumpu za majku četvero dijabetičara!

Da, dobro ste pročitali, kada netko svakodnevno brine za čak četvero dijabetičara, a to su Monika i njen suprug Jasmin, onda im ustvari pomažemo – da prežive!

Monika i Jasmin imaju čak šestero djece, a četvero je dobilo dijabetes! Eeej! Imate jedno ili čak dvoje djece s dijabetesom? Oni imaju čak četvero slatkih!

Zdravstveni sustav Republike Hrvatske ovoj bi obitelji trebao osigurati baš sve, pa tako i četiri Medtronic 780G inzulinske pumpe koje automatski peglaju visoke i niske šećere, ali pogađate – neće.

Monika želi barem svom najmlađem sinu Josipu nabaviti ovo čudo tehnologije!

Želi sebi i njemu olakšati svakodnevnu bitku za bolje šećere i bolje sutra! Uređaj za dijete koji će automatski dodavati inzulin kada izmjeri rast šećera, a kada dijete klizne prema opasnoj hipoglikemiji – prekinuti isporuku inzulina!

Obitelj i prijatelji su pokrenuli internacionalnu kampanju za skupljanje novaca za Medtronic 780G inzulinsku pumpu!

Cilj je skupiti 35.000 kn, a do sada je prikupljeno nešto više od pola. Ovdje je link na GoFundMe kampanju.


Ako znate išta o dijabetesu tip 1, jasno vam je da to nije jednostavna bolest. Možda ju imate i muku mučite da ju što bolje regulirate,  dok ovi roditelji skrbe za 4 malih dijabetičara. Pomozite im da što više sačuvaju svoje i njihovo zdravlje. Pomozite im da ne svisnu od brige i muke, olakšajte život njima i njihovoj djeci – svojom malom ili velikom donacijom.

Ukoliko su vam Internet donacije i kreditne kartice “španska sela“, donaciju za inzulinsku pumpu možete uplatiti direktno na mamin tekući račun u Hrvatskoj: Monika Fadljević, IBAN HR4423600003221734686. Pod opis napišite “za pumpu”.

Ako i dalje niste sigurni trebate li barem malo pomoći ovoj obitelji, pogledajte kako su mama Monika i njena djeca hrabro prije 3 godine govorili u centralnom HRT-ovu Dnevniku kada je svima nama prijetio kaos oko ostvarivanja prava na Libre:

Link na kampanju glasi:
https://www.gofundme.com/f/help-young-josip-in-his-life-with-type-1-diabetes

Učinite dobro djelo i vratit će vam se višestruko.

Sretno nam bilo.

p.s. podijelite ovu priču, povećajte šansu da se cilj ostvari


Još iz kategorije Advocacy: