DiaHelp – prva hrvatska besplatna aplikacija za osobe s dijabetesom

Predstavljamo vam jedinstvenu svjetsku aplikaciju za lociranje, povezivanje i informiranje dijabetičara. DiaHelp zajednica osmišljena je za povećanje zaštite i osjećaja sigurnosti osoba s dijabetesom i njihovih obitelji. Život s dijabetesom zahtijeva iznimnu odgovornost i ovisnost o medicinskim pomagalima i lijekovima. Kvaliteta života i osjećaj sigurnosti ovise o dostupnosti opreme bez koje osoba s dijabetesom ne može preživjeti i pomoći druge osobe u slučaju nužde.

DiaHelp se sastoji od mobitel aplikacije i portala. DiaHelp.app je virtualna zajednica osoba s dijabetesom, njihovih obitelji i prijatelja. DiaHelp.net je portal za vijesti i informacije o dijabetesu. Dostupna je na linku: https://diahelp.app/hr

Gubitak medicinskih pomagala

Ako DiaHelp član bude pokraden, izgubi, zaboravi ili uništi svoje pomagalo ili lijek (trakice, lancete, senzor, inzulin, igle…), uključuje SOS gumb. DiaHelp aplikacija će alarmirati korisnike u blizini, s molbom za pomoć u opremi.

Ketoacidoza i hipoglikemija

U slučaju da se korisnik aplikacije osjeća loše, potrebno je uključiti Panic gumb. Aplikacija će alarmirati korisnike u blizini i poslati predefiniranu SMS poruku članovima obitelji i prijateljima. Lokacija osobe u nevolji će biti automatski dodana u poruku. Od više osoba koje će biti alarmirane, netko će pronaći način da pomogne dijabetičaru.

Podrška i umrežavanje

Ako je korisnik aplikacije novootkriveni dijabetičar ili osoba koja se odselila u novi grad, putem aplikacije može locirati druge korisnike i zamoliti ih za upoznavanje. Nakon toga razmijeniti savjete, iskustva i informacije.

Najnovije vijesti

Korisnici aplikacije tjedno dobivaju informacije o najnovijim vijestima u svijetu dijabetesa objavljenima na portalu DiaHelp.net. Zatim zanimljive tekstove na temu prehrane, tehnologije i kontrole šećera u krvi, te životne priče s dijabetesom.

Aplikacija je dizajnirana za iphone i android pametne telefone. Osoba s dijabetesom mora instalirati DiaHelp aplikaciju na pametni mobitel, kreirati profil i odgovoriti na pitanja o svom dijabetesu. Aplikacija koristi lokalni SMS sustav i najbolju dostupnu cloud tehnologiju.

Želja nam je potaknuti što veći broj dijabetičara tipa 1 i tipa 2 da se priključe DiaHelp zajednici. Samo uz podršku osoba s dijabetesom i velikim brojem Diahelpera u svakom trenutku, svatko od nas, gdje god se našao, imat će široku zajednicu na koju se može osloniti.

 

Android  download link.

iPhone download link.


Još iz kategorije DiaHelp: