Moja dvojica Dexcom warriors-a!

Naša priča počinje 2013 g. kada je Danijel dobio dijagnozu dijabetes tip 1 u dobi od 7 g.

U to vrijeme nije bilo kao danas dostupnih senzora i pumpi već se sve svodilo na jednu jedinu pumpu u Hrvatskoj i jedan jedini senzor u Europi, a ni za njega većina nikad nije čula. Posebno su ga za nas prvi puta naručili.

Samo godinu dana kasnije čim je Dexcom G4 došao u Europu, dobili smo ga od prijatelja iz Švedske na test i to je bilo to. Odmah se rodila ljubav i stav da je riječ o najboljem proizvodu na tržištu.

 

Nakon 7 g. u dobi od 13 i drugi sin Dominik dobio je dijagnozu dijabetes tip 1 (ne, nije genetski) no do tada smo već dobro znali sve o dijabetesu. Danas, nakon evo skoro 9 g. od našeg prvog senzora, dočekali smo da Dexcom ONE stigne u Hrvatsku 😀 .

Dexcom ONE je pametan CGM uređaj, jednostavan za korištenje, koji kontinuirano mjeri glukozu u stvarnom vremenu te mijenja način upravljanja dijabetesom. Za mene kao majku je njegova omiljena značajka činjenica da je prijemnik vrlo praktičan i malen, ali sa velikim dosegom i vrlo glasnim alarmima. Sve što jednoj umornoj mami itekako treba, a i djeci značajno olakšava život jer već po zvuku iz torbe/druge sobe znaju kako se kreće njihova razina glukoze, a onda i što bi trebali napraviti.

Treba li uopće reći da smo oduševljeni što su Dexcom ONE senzori dostupni kod nas i da ih s ponosom i mirom u duši koristimo. Dečki su svoje nove Dexcome dobili prije Božića i Novu 2023 g. smo dočekali uz novi i pouzdani sustav mjerenja glukoze. Imamo alarme koji su neprocjenjivi, omogućuju nam miran san i lakši život, više vremena za životne radosti i sport, a puno manje vremena trošimo na nadzor našeg životnog suputnika!

Najznačajnije osobine Dexcom ONE:

  • trenutno očitavanje razine glukoze i trenda u stvarnom vremenu putem mobitela ili prijemnika,
  • individualno prilagodljivi alarmi za visoku i nisku razinu glukoze. Sustav će korisnika upozoriti na bilo kakvo kretanje razina glukoze izvan zadanog raspona, a postoji i opcija odgode prvog alarma u slučaju visoke razine glukoze  kako bi se smanjio eventualni zamor od alarma,
  • praktičan, neupadljiv i dostupan za osobe u dobi od dvije godine i starije,
  • iznimna točnost bez skeniranja ili kalibriranja,
  • jednostavnost: Dexcom ONE opremljen je jednostavnim aplikatorom senzora koji se aktivira jednim dodirom. Dostupan je i neobavezni prijemnik.

Oba moja warriorsa sada s ponosom nose Dexcom ONE uz OmniPod pumpu bez katetera s kojima im je život puno lakši 😊.


Još iz kategorije CGMS/FGMS: