Moderna tehnologija dolazi na HZZO!

Za sada imamo samo ovu nepotvrđenu informaciju! 🙂 🙂 🙂

“Povjerenstvo za opća medicinsko tehnička pomagala donijelo je odluku senzor LIBRE dolazi na hrvatsko tržište i svim oboljelima bit će dostupan u ljekarnama krajem svibnja/početkom lipnja. Na račun HZZO-a pravo bi imali djeca do 18, trudnice, slijepe osobe i one (odrasle, op.a.) osobe koje imaju dijabetes tipa 1 s 4 i vise dnevnih doza inzulina i hipoglikemiju potvrđenu od liječnika dijabetologa u bolničkim uvjetima. Krajnja odluka je na Upravnom vijeću HZZO-a koje se sastaje krajem travnja.” (Upravno vijeće u pravilu ne kvari odluke koje su donijela HZZO Povjerenstva, ali da, još nije sve gotovo, op.a.)

Vjerujemo da je vrlo slična priča i za Medtronic Enlite CGMS za inzulinsku pumpu. Drugim riječima, trebati ćemo još neke stvari utvrditi i raščistiti, ali pomalo.

Hvala svim dijabetičkim društvima i dijabetičarima osobno, te struci, medijima i političarima koji su sudjelovali u „Inicijativi za život s manje boli“ na najrazličitije i najkreativnije načine. Neki su pisali HZZO-u, drugim institucijama, medijima, neki su organizirali koncerte, drugi  su nabavljali sredstva preko gradova, lobirali kod bitnih osoba, itd… Jedna udruga je organizirala i obraćanje jednog saborskog zastupnika  – Ministru zdravstva u Saboru Republike Hrvatske! Ako uspijemo, objavit ćemo i to. Nije još gotovo, ali razloga za optimizam uistinu ima.

http://vijesti.hrt.hr/438436/senzor-libre-dolazi-na-hrvatsko-trziste-bit-ce-dostupan-krajem-svibnja

Urednik portala naInzulinu.com.
Dugogodišnji volonter i aktivist društva Veliki za Male sa šećernom bolešću. Bivši član predsjedništva, potpredsjednik i predsjednik Zagrebačkog dijabetičkog društva.
Bivši član izvršnog odbora Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga, te HZZO povjerenstva za Opća i medicinsko-tehnička pomagala